Miért van szinte minden játékhoz dlc?
Szinte a játékokban nem meg nyerni kell a karaktert hanem meg venni.
Egy pár alap karakter van és ennyi...
Régebben megkellet nyerni megszerezted és a tied.de mostanság meg kell venni és ha nem veszed meg akkor sose lesz a tied...
Csak nem értem miért jó ez.
Talán a pénz nyereség miatt.
Értem még több plusz pénz kell nekik köszönöm a válaszokat.
Csak elég zavaró hogy megveszem a játékot és még +rá kell fizetni szinte csak fél játékot veszek.
És még ezek miatt majdnem ugyannyi a dlc is mint a játék szinte 2x kell meg venni hogy lehessen vele teljesen játszani.
Egy játék fejlesztése, hacsak nem indie 4-5 fős csoportot nézünk, rengeteg embert foglalkoztat (munka szempontból, nem érdeklődés szinten :D ) és rengeteg időbe kerül. Emellé jönnek az esetleges védett márkák felhasználása, annak is van díja (lásd Star Wars pl).
A játékosoknál viszont a 60 eurós ár az, ami kb lelki határ, mint használt autónál a 150 ezer km pl. Ez az ár viszont nem igazán van egyensúlyban a befektetett pénzzel. Ha neked egy játékhoz 800 ember 4 évnyi munkája kell, akiknek biztosítani kell a feltételeket is ,mint irodaház, számítógép, fizetések, számlák stb., eléggé jól elszalad a kiadás része, amit nem feltétlenül tudsz pótolni csak eladásokkal, illetve nem biztos hogy (annyira) nyereséges lesz.
Sok kimutatás foglalkozott vele, hogy az apróbb tételek (10, de inkább 5 euró vagy alatta) árát az emberek szívesebben kifizetik, még akkor is ha X darab van belőle, mert kevesebbnek tűnik. Nem véletlen, hogy a legnagyobb bevéteű játékok általában az ingyenes játékok, mert van ilyen/olyan láda, valuta (kristály, arany, drágakő stb, minden olyan amit valós pénzért veszel meg a játék belülre és abból tudsz in-game dolgokat venni/cserélni).
Ha te választhatsz hogy a következő hónapban magyar minimálbért kapjál a számládra fizetésként vagy 2 milliót, melyiket kérnéd? Szerintem mindenki tudja a választ :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!