Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Hogyan tudok az FPS dropptól...

MercisTigris kérdése:

Hogyan tudok az FPS dropptól megszabadulni GTA5-ben?

Figyelt kérdés

Nem régiben pakoltam össze egy jóval erősebb számítógépet, mint az előző volt, csak a különbség az, hogy míg az előző masinánál nem volt soha FPS droppom, itt még is előjön.

Ebben a gépben ezek szerepelnek:

- Asus TUF gaming b550-plus alaplap

- Ryzen 5 5600x CPU

- Gainward phoenix RTX 3080 GPU

- Cooler Master V750 Gold V2 (750w) táp

- 16 gb (2x8gb) corsair ram 3200 mhz

Az előző konfigba egy i5 6500 proci és egy gtx 1070ti volt, FPS sokkal kevesebb volt ugyan, de soha nem produkált ilyen droppokat.

Akármilyen stress tesztet nyomok be a videókártyának, nem jön elő ilyen gond és más újabb játékoknál se, mint pl elden ring, AC odyssey.

Már a feladatkezelőben is beállítottam a legmagasabb prioritásra, a videókártya teljesítmény módot is beállítottam, a játék beállításaiban is megpróbáltam minden létező dolgot felvenni maxra, levinni minimumra (már csak a teszt kedvéért), de valamiért ugyanúgy megmaradt ez a jelenség.

2022. nov. 6. 11:55
 1/3 anonim válasza:
Nekem is ez volt a probléma, mivel túl erős a gép, így ilyen 300-400 fps-nél már durva droppok alakulnak ki játékoknál. A beállításoknál a refresh rate-et állítsd 60hz-re vagy 144 vagy amennyire képes a monitorod, nekem ez megoldotta a problémát.
2022. nov. 7. 07:46
 2/3 anonim ***** válasza:
Túl nagy az FPS-ed és nem bírja tartani a hirtelen ugrások miatt, korlátozd le, pl 200 FPS-re és nincs gondod, marad tartalék az alkatrészekben.
2022. nov. 7. 08:31
 3/3 anonim ***** válasza:

Mikor pár éve összeraktam egy nagyon ütős gépet (amire mindig is vágytam), másról sem szólt az életem, mint az fps droppok.

Próbáltam mindent, több nagyon okos ember is segített, de nem sikerült megoldani.

Konkrétan visszasírtam azt amikor még 30-60fps volt gyengébb géppel, de az legalább nem droppolt.

A megoldás nekem az lett, hogy vettem egy Xbox Series X-et, és azóta nincs ilyen problémám.

2022. nov. 8. 10:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!