Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Pc-re már nincsenek megvehető...

Pc-re már nincsenek megvehető játékok?

Figyelt kérdés

jó lehet csak itt a közelben nincsenek online van azért.

pl az e-magon nincs vagy alig.

2022. nov. 1. 09:32
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Steam-en vehetsz.
2022. nov. 1. 09:33
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

"jó lehet csak itt a közelben nincsenek"

Azt meg mi szívjuk ki a kisujjunkból hogy hol az a közel neked? xD

De igen Steam,Origin,GOG-on tudsz venni játékokat.

2022. nov. 1. 09:38
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
DVD és CD ROM-on is tudsz még venni. [link]
2022. nov. 1. 10:28
 4/10 anonim ***** válasza:
33%

Felesleges a dobozos verzióval bajlódni, örülök, hogy már nem igazán adnak ki így játékot.

Online valamilyen kliensen megveszed, azonnal toltheted és már játszhatsz is.

2022. nov. 1. 12:01
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Olyan szempontból tényleg fölösleges dobozosakkal bajlódni, hogy úgy is aktiválni kell őket valamelyik online storefronton és letöltenek egy legalább akkora update-et, mint maga a játék. Sokszor meg eleve csak egy kód van a dobozban lemez nélkül.

2009-2012 között a játékipar szinte teljesen áttért online DRM-re és megölte a dobozos kiadások összes előnyét.

2022. nov. 1. 13:25
 6/10 NTBS ***** válasza:
100%
Steam.
2022. nov. 1. 18:40
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Sok értelme nincs a dobozosoknak, tekintve, hogy 5-10 lemez kéne némely játékhoz és kb netről előbb lejön mint ahogy lemezről fel tudná tenni az ember.
2022. nov. 1. 22:19
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

A kérdés kicsit suta lett, de ahogy látom itt kifejezetten a fizikai, lemezes játékokról van szó, nem az online kliensekről mint a steam és társai.

A lemezes kiadás PC-n általában nem éri meg, mert:

-anyagilag egy papírfecnire felhányt kód olcsóbb mint egy lemezt égetni,

-gyorsabb az online vásárlás, nem kell a bolti nyitva tartáshoz kötnöd az eladást,

-kényelmesebb, úgy költheted a pénzed rá, hogy ki kéne lépni az ajtódon,

-minden mai játékhoz jönnek javító patchek, DLC-k, egyéb custom dolgok amiknek a rendszerezése (letöltés, kiadás stb) messze könnyebb egy online felületen, ami erre való, lásd játék kliensek (steam, epic, origin stb),

-sérülékenység, ha tönkremegy a lemez buktad a játékot, ha a géped megy tönkre (vagy simán törlöd), belépsz a fiókodba egy másik gépről és letöltöd a játékot megint.

Lemezes kiadást utoljára talán gyűjtői csomagban láttam, de ott sem az a lényeg, hogy ezzel játssz, sokkal inkább a csomag esztétikai része.

Illetve rengeteg játék, még a lemezesek is csatlakoznak a neten egy-egy szerverre (akár cask a patch-ek miatt), ha azt lelövik hiába van neked meg lemezes formában a játék, nem fog elindulni mert nem látja a szervert.

2022. nov. 2. 12:48
 9/10 anonim ***** válasza:

"sérülékenység, ha tönkremegy a lemez buktad a játékot"

Régen ez úgy ment, hogy a kiadónak vissza lehetett küldeni és ha még forgalmazták, kaphattál cserepéldányt. Legalábbis az EA megcsinálta, amíg volt magyar ügyfélszolgálati irodája.

2022. nov. 3. 12:22
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez addig megy, amíg van csere, nekem pl 6 éves age of empires 2 lemezem ment tönkre, nem cserélték.

Sőt, mondok jobbat, vettem egy eredeti Battlefield 2042-t még Angliában, hazahoztam, hibás volt a lemez, felraktad és csak vízszintes csíkok voltak, le kellett torrenteznem a játékot, felrakni a torrentes verziót majd nem crack-eltem hanem beraktam az eredeti lemezt és úgy játszottam.

Online kliensnél ha nem megy feldobja hogy csináljon fájl ellenőrzést, "1 sérült fájl már javítjuk is!" és játszhatsz.

2022. nov. 3. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!