Létezik automatikus fordító program?
A MorphoMouse ilyesmi. Ráviszed az egeret a kérdéses szóra és egy beállított billentyűzetkombinációval aktiválva kikeresi a szótárban a jelentését.
Játékokat még jó sokáig kell fordítani.
Azért mert pontatlan lenne! A Google fordító segítségével kép alapján vagy kamerával tudsz fordítani, ami szintén pontatlan vagy pedig hiányos.
Miért nem fejlesztesz ki te egyet?
Ezen már 10 éve agyalok...
Egyszerűen a grafikus motorba kellene ágyazni egy programot, ami a játékok szövegeit adott blokkokban (párbeszédekben, vagy mondatokban) autómatikusan fordítja a játékos nyelvére. Kb. ez úgy működhetne, hogy az első indításkor a program autómatikusan a teljes szövegezést átpörgetné, egy könyvtárba fordítaná és azt hívná meg a játék során, majd ezt a játékos akár saját jegyzetei alapján javíthatná. Akár a rendszer központilag frissíthetné a javaslatok alapján, hogy fejlődjön. Szerintem MI-vel is rá lehetne segíteni.
Régen volt egy azt hiszem magyar fejlesztés: MobiMouse - ez egészen jól működött neten és a windows környzetben egérrámutatással. De manapság ott a google, vagy a Deepl.
OFF:
Ezt egyébként a játékok karaktereinél is elgondoltam már. Lenne egy app, ahova néhány fotónkat feltöltve egy 3D fejet lehetne generálni, amit az erre alkalmas játékokba meg lehetne hívni, így a főszereplő maga a játékos lenne... Szerintem ezt is lehetne fejleszteni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!