Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Rpg maker mv vagy mz?

Rpg maker mv vagy mz?

Figyelt kérdés
Olyan kérdésem lenne hogy melyiket érné meg jobban használni, mármint tudom hogy az mz jobb mert egy továbbfejlesztett változata az mv-nek viszont nekem csak az mz 1.1.1-es változata van meg, viszont az mv-ből pedig a legfrissebb, így nem tudok dönteni melyik lenne jobb, szerintetek? Mv vagy mz?

#MZ #RPG #RPG Maker #Rpg maker mz
2022. jún. 12. 21:46
 1/3 anonim ***** válasza:
73%

Én az MV-t használom, már csak azért is, mert annak natív Linux portja is van. (Bár a többi is szépen fut Proton alatt.)

Az MZ-nek szebb a grafikája, ez tény. Bár azért markáns különbség nincs a kettő között. Magának a szoftvernek, és a vele készült játékoknak is a hardverigénye némileg megnőtt.

Amúgy nem tudom, milyen forrásból vannak meg (feltételezem, nem valami szürke úton), de pl. a Steames verzió automatikusan frissít a legújabbra.

2022. jún. 12. 21:50
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Ha MZ 1.1.1-el kezdesz el a dolgozni, akkor is minden probléma nélkül frissítheted a projectet, amikor később teljesen legális úton beszerzed a frissített változatot (khm). De amúgy a kettő szinte teljesen ugyan az. Személy véleményem szerint az MV kicsit instabilabb és nem fut olyan jól, de ellenkező példát is láttam, szóval azt neked kell tesztelni.
2022. jún. 12. 22:57
 3/3 A kérdező kommentje:
Tehát nem lessz semmi hátrányom ha az 1.1.1-es mz-t használom, semmilyen szempontból? Gondolok itt pluginokra stb?
2022. jún. 13. 06:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!