Choice of games játékok (történet alapú). Ismertek ilyet?
Magyarul keresek hasonló típusú, könyves story-alapú játékokat (amiben az olvasó dönti el milyen döntést hoz a Main Character), mint a Choice of Games,Hosted Games vagy Delight Games. Eddig csak angol nyelvű verziókkal találkoztam, és én nagyon szeretem őket, de egy jó barátnőm nem tud angolul. Neki szeretnék találni ezekből magyar verziót.
Ha ismertek ilyet, kérlek soroljátok:(
Köszönöm❤️
Sokat gondolkodtam, melyiket ajánljam, de végül a legjobbnál (szerintem) maradtam. Ez nem visual novel! De döntésalapú, te alakítod a történetet, ami gigantikus méretű, már a közbenső eseményekre is hatással vannak a döntések, kis fejezetekből áll az egész, mindegyik több befejezéssel rendelkezik, így bizonyos lehetőségek konkrétan kimaradhatnak (rendes 10-20 perces jelenetek is akár - ahol szintén sok-sok döntés lehet). A fejezetek végén a játék megmutatja a döntésfát (a nem játszott ágakat eltakarva) de látod, milyen részletes az egész. Nézz rá, tudom, nem visual novel, nem "csajos", de egy próbát megér.
Detroit: Become Human
Ha mutatod barátnődnek, a CC-vel lesz magyar felirat a videónál. A játék "gyárilag" rendelkezik magyar felirattal. 2038-ban járunk, a világot ellepték az emberszerű robotok, az androidok. Minden területen fellelhetőek, katonaságnál, rendőrségnél, a háztartásokban, irodákban, a tudomány területén, sportcsapatoknál, zenei területen, egészségügyben, gyakorlatilag miattuk szárnyal a munkanélküliség, hiszen ők nem kérnek szabadságot, fizetést, semmit. Ezért sokan gyűlölik őket, aki meg nem, az rabszolgának, engedelmes gépnek tartja őket. Viszont egyre több android tagadja meg ezt a helyzetet, kilép a programból, öntudatra kelnek - ők a deviánsok. Három androidot lehet irányítani:
Markus: egy idős festőművész ápoló androidja, aki fiaként tekint Markus-ra, akivel igen fontos döntéseket kell majd meghozni.
Kara: egy drogos, alkoholista, dühkezelési problémával küzdő, egyedülálló munkanélküli (jó sok jelző) apa és lánya házvezető androidja. Kara kapja a dráma szerepét.
Connor: a rendőrség prototípus nyomozó androidja, vele kell felgöngyölíteni azt a rejtélyt, miért lesznek deviánsok az androidok, illetve feladata elkapni őket.
A játék gyakorlatilag egy szabadságharcot dolgoz fel, a játékoson múlik, hogy ezt békésen tüntetve, vagy törve-zúzva-gyilkolva éri el. Kemény döntéseket kell meghozni, van amire nincs sok idő, van amelyiken lehet kicsit gondolkodni. Vannak pontok, ahol el lehet veszíteni karaktereket, ilyenkor a történet nélkülük megy tovább. Mindhárom karaktert el lehet veszíteni, az is egy történet, viszont sosem tudod, hogy melyek azok a jelenetek, ahol ez a kimenetel megtörténhet. Fogadjátok meg Chloe tanácsát (a menüben lévő android csaj), hogy ha esetleg elveszítesz egy karaktert, vagy nem úgy alakult, ahogy tervezted, ne töltsd vissza! Menj tovább úgy, így lesz a legjobb élmény. Ha pedig vége? A rengeteg döntés miatt lehet kezdeni elölről és megmenteni akit elvesztettél. Elvinni a történetet másfelé, van happy ending is, de van egészen komor vége is, nem is tudom hány befejezése van, de az odavezető utak miatt nehéz találni olyan embert, aki koppra ugyanazt a sztorit játszotta. Markánsan különböző lehet két ember végigjátszása, de lehet, hogy csak apróságokban fog eltérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!