Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Hogy lehetséges, hogy Steam-en...

Hogy lehetséges, hogy Steam-en egy játék 27.000Ft, míg ha Steam kulcsként veszem meg egy másik oldalon, akkor csak 10.000Ft?

Figyelt kérdés
Ugyanaz a játék? Nem valami lebutított verziója? Hogy éri ez meg nekik?

2022. máj. 30. 20:50
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

PH-n nézegettem egy kulcsos hirdetést, ahol árulnak mindenféle kulcsot játékokhoz.

Nagyon drágák egyes játékok, ezért néztem másfelé.

Nos megkérdeztem a hirdetőt, miként szerzi a kiadótól hivatalosan a kulcsot, nyilván erre a kérdésre nem reagált.

Azt válaszolta az eladó, ha bármilyen kételyem van, nézzem meg az értékeléseit, miszerint több éve ad el, és 1500+ pozitív és 0 negatív értékeléssel (valóban ennyi).

Igazából én attól tartok, ha valamelyik kulccsal gond lenne, akkor nem csak a kulcs, hanem a fiókom is megy a levesbe, ami elég nagy kár lenne számomra...

2022. máj. 31. 12:21
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Jobb esetben a bundle (csomagban árult játékok) oldalakról szerzi be a hirdető. Ezeken az oldalakon egy fix összeg amiért kapsz 5-10-15 játékot. Humble Bundle talán a legjobb ebben, ahol havi 12 dollárért kapsz 8-12 játékot 200-400 euró értékben, Fanatical ilyen még, de ott sok az indie cím. Mindegyik hivatalos kereskedő, aki megvette a kiadótól a legenerált Steam kulcsokat, tehát nem másodkézből valók, hanem legális, megbízható kulcsok.

Aki ismeri ezeket a felületek, az tudja, hogy hiába egy pl. 60 eurós játékot szereztél meg a 12 eurós csomagban, a játék mindenkori minimálára ezzel akkorát esett, hogy a kulcsát 3-5 euró felett nem tudod eladni, mert a használt piacon túlkínálat van belőle.

Aki nem ismeri ezeket a felületeket, annak simán el tudod adni közel teljes áron a felesleges vagy téged nem érdeklő kulcsokat, mert a laikus csak azt látja, hogy neked van egy olcsóbb kulcsod a játékhoz, mint ami Steamen fent van. Így egy 12 eurós csomagból lehet hogy 50-70 vagy még több eurót farmolsz ki. Az árát azonnal visszahozza, így veszel még egy példányt saját használatra (ha érdekel egy cím), a felesleget pedig újra eladod.

Pl. itt a C&C remaster (20 euró) + Planet Zoo (45 euró) + Spongebob (30 euró) húzónevekkel + 5 másik játék (85 euró), összesen 180 euró (~71 ezer forint) értékű játékot árulnak 12 dollárért (~4500 forint):

[link]

2022. máj. 31. 16:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!