A Fallout játékok tényleg ennyire elborultak?
ELborult vigjátékok a fallout részek ez igaz. De nem Náciznak meg hasonlóak benne. A fallout részeknek ezekhez a dolgokhoz köze sincs. A menedékek ugye ovóhelyek atomtámadás ellen. Nem kell egyből a nácikat is belekeverni.
2022. máj. 18. 18:55
2/14 A kérdező kommentje:
Félreértetted. Nem olyan értelemben kevertem bele a nácikat, hanem a tetteiket hasonlítottam össze. És ahhoz képest, hogy óvóhelyek, hááát... nekem egy óvóhelyről nem az jut eszembe, hogy pl. évente fel kell áldozni egy embert.
Mert nem óvóhelyek voltak. Mármint, hivatalosan óvóhelyek voltak, de a gyakorlatban ezek emberi petri-csészék voltak, amelyekben mindenféle-fajta kísérleteket folytattak az ott levőkön. Hogy pontosan miért és hogyan alakult ez így, annak igen hosszas magyarázata van, és több jelentős frakció tevékenysége kötődik hozzá a Fallout világából. De igen, a Fallout világában igen sok a morálisan megkérdőjelezhető történés, mondhatni az egész világ fókuszpontja az emberi moralitás kérdésköre a 'világvégét' követően. Hogyan épült újra a civilizáció a nulláról, milyen értékek határozzák meg a társadalmi berendezkedést, hogyan alkalmazkodik a kiterjesztett emberiség az új körülményekhez és milyen, a mi értékrendünknek idegen elképzelések tudnak megtelepedni az emberek fejében. Ez a Fallout, mindenek előtt. Plusz rengeteg subplot titkos szervezetek még titkosabb munkásságáról, és azok hatásáról a lakosságra.
2022. máj. 18. 20:55
Hát Fallout esetében pont az a jó, hogy elég nehéz lenne úgymond pár mondat ban jellemezni mert annyira sokrétű játékok hangulatban és történetben is. Ez sak egy apó szelet amit kiemeltél.
2022. máj. 18. 22:37
5/14 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
Az biztos, hogy elég sok morális kérdést feszeget, amiket mások talán fel sem mernek tenni.
A Fallout 3 és a Fallout - New Vegas szuper játékok szerintem. Ez a kísérletezgetés csak kis és nem túl jelentékeny része a játéknak. De persze nyomasztó, ha az ember belegondol. A lényeg inkább az, hogy "erkölcsileg" milyen irányba fejleszted a karaktered, kit segítesz, milyen döntéseket hozol... Persze ezek már régiek, fel kell őket mod -olni, hogy egyáltalán elinduljanak. Az újabb részeit nem ismerem, de azok állítólag sztoriban, nyelvi kidolgozottságban nagyon alulmaradnak e kettőnek.
2022. máj. 19. 09:21
#6 Fallout 4 sem rossz, különösen az open world és a side story aspektusai hozzák szerintem a Fallout szintet. Fősztoriról kár beszélni. Fallout 76... hát, nem.
2022. máj. 19. 15:36
7# azt mondod? lehet majd beleszagolok akkor! :-)
2022. máj. 19. 15:49
van társasjáték verzió is, de abban meg törés van, pedig látványra nagyon szép
2022. máj. 19. 15:50
"már régiek, fel kell őket mod -olni, hogy egyáltalán elinduljanak" Ekkora nagy szarvas marhaságot, és emberek el fogják hinni és emiatt nem fogják kipróbálni, jóember a Fallot 3 2008 ban jelent meg a New Vegas 2010 ben, de '97-es és '98-as első és máspdik rész is működik semmi gond nélkül ha Steam-es ha GOG-os verzióról van szó.
A kérdezőnek pedig: nem mindegyik Vault ban voltak kísérletek és nem nem az utolsó emberek voltak, rengetegen élték át és túl bunkereken kívül is, pl Reno-t nem érte közvetlen támadás igy a városon csak az idő vas foga látszik mert nem igazán volt karbantartva a társadalom összeomlása miatt. Amúgy meg a Nagy háborúban milliárdok haltak meg és téged ez a pár kísérlet akaszt ki amik ráadásul nagytöbbsége nem is volt halálos az alanyokra? Nem csak a Vault 11 létezik és !!!spoiler!!! : ott sem volt kötelező senkit feláldozni.
2022. júl. 27. 22:47
Kapcsolódó kérdések: