Akalisok, hogyan szoktátok counterelni Yasuot? (Trashuot) Hihetetlen hogy a trade-eket simán levédi a pajzsával, természetesen gankre vagy segítségre ne számítsak.. illetve nagyon undorító hogy egy idő után szó szerint 3 hites hőssé változik.
Akalival ne flamelj más champeket, mert legbrokenebb kitje neki van a játékban. Lvl 1 várd meg míg a Q-t minionokra elhasználja utána egy q-auto poke mehet ha van shieldje aa-t hanyagold, ne hagyd hogy healeljen lanen. Lvl 2 megpróbálkozhatsz egy nagyobb tradel mivel akali e igazán sokat sebez. Lvl 3 folyamatos rövid tradek lennének a jók windwall cd-t játszd meg. Lvl 6 várd meg hogy ő emgageljen és egy ulti/e segítségével dodge-olod a knock upot. Mid game első két iteme után yasuo marha erős mert kialakul a fullos critje, de itt már úgy se 1v1 duel lesz túlnyomó többségben. Lategame ha even-be vagytok elver de akalinak jobb a teamfight pressurje az adc/enchanter esetleg hyper carry jg-ök ellen.
Build: riftmaker-zhonya-shadowflame-rabadon-demonic embrace/cosmic drive/anti-heal/mejai mind jó itemek a végére itemek sorrendje módosítható, pl lehet shadowflamet inkább a vége felé veszel ezért egy demonic embracet építesz helyette.
Rúna: conqueror-pressence of mind- tenacity-coup de grace-sudden impact-relentless hunter-dmg-dmg-armor.
Summomers: flash-ignite/tp-ignite ez preferencia kérdése, én szeretek flasht hozni yasuo ellen.
Hasznos lehet: freezelni lanet várni a jg. Sokszor fölöslegesen pusholnak a yasuok, pedig nagyon érzékeny gankekre. Kis jg fightoknál érdemes ott lenni, hátha jobban jössz ki. Relentless huntert nem véletlen ajánlottam egy két cheap recall lanen, egy két jól összerakott roamolás igazán nagy mid gapet okozhat.
A 2-es válaszoló cseppet tévúton van, vagy nem ugyanazt a Lolt játssza, amit én...
Akali semmit se ér, nem értem azt se aki játsza, hogy miért, milyen okból. Mintha valami menő hős lenne, közben 90%-ban nyerek ellene (ugyanennyi %-ban vesztek ha az én csapatomban van). Nagyon erős kitje van tényleg. Láthatatlan a w-jében, ma már ritka az olyan champ ami nem tud átmenni stealthbe.XD Az e-jét ki lehet dodgeolni, az ultiját ki lehet dodgeolni, a Q-ja melee range, 0 mobility (max benyomja a w-t vagy az e-t ha dodgeolni akar valamit de 0 dash), estig tudnám sorolni hogy miért és mitől egy kaki az Akali. A dmg-e szintén az, próbálj egy full build Akali-val egy full build Yasuo ellen menni, tényleg érni fogsz valamit. Yasuo egy rák ahogy van, 5 kilométer távolság se elég tőle, mert bekapsz egy tornádó ultit és már meg is haltál, de egyébként még be se kell találnia, mert a champek fele fel tud lökni, szóval elég csak ott legyen és leultizzon, kapod az 1000-1500 crit one shot dmgt. Aztán magyarázzatok még hogy mennyire nehéz a Yasuo, kb akárhányszor kaptam random aramon vagy one for all-ban (kb csak ez a két mód ahol játszottam, máshol nem fogom, már a gondolatától is rákot lehet kapni) szóval 2-3 item és már triple kill, quadra kill, pentakillem is volt már vele úgy hogy fogalmam sem volt mit csinálok.
A válasz egyszerű, bannold mindig Yasuot, én is mindig azt teszem. Yone szerintem a könnyebb eset, Yasuo egy rák ahogy van.
Nem tudom én főképp jg-ben játszok, és nekem nem szokott gond lenni yasuo. Szét gankelem mert mindig pusholnak és farmolom a yasuok többségét.
Apropó yasuot legkönnyeb counterelni. Próbálj ki egy lissandrat, vagy egy igniteos press the attack renektont és lvl 2-3 oneshotolod egy full rage comboval. Pantheon ugyanez, vex, annie ugyanez, egy trynda mid is szétszedi. Viktorral is széjjel zónázod.
Nem tudom milyen eloban vagy de ahol én vagyok plat 2-dia 4 lehet bírni a yasuokkal. Persze van pár otp akik széjjel vernek mindenkit, de általában nem az van.
Akali több gond szokott lenni, mert túl sok escape ability-je van, és akaliból is egy két otp rommá gyilkol mindenkit, de nagy gondot akali sem szokott okozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!