Poszt-Apokaliptikus + Fantasy: írtak már ilyen irodalmi műveket és PC játékok készültek már, melyben ez a két tematika (azaz a középkor, vagy egy középkori szintű világ és egy épületeket és környezetet leromboló/megmérgező apokalipszis) találkozott?
Egyedül a Shannara Krónikák az a regénysorozat, melyben a fantasy, középkori (alapú.....) világ, és egy apokalipszis találkozott. Egyedül ezt ismerem - én.
Remélem lesznek itt a kultúra/művészetek topikban olyan ötletek, ajánlások, mely világokban/művekben e két "világ" találkozik! Nagyon megköszönném!
Illetve ha (az apokalipszis végbemenetele mellett) nem is kifejezetten fantasy a regény (vagy esetleg játék, de inkább irodalmi műveket várok), akkor maradhat "önmagában is" az annak alapját szolgáltató középkori világ. (Ez most mindegy, hogy vannak e benne mitikus elemek, vagy csak egy feudális társadalmi berendezkedés olvasható a regényben [és a többi közvetve-közvetlenül hozzá kapcsolódó elem, ahogy a középkortól megszoktuk], mivel az a LÉNYEG, hogy a kommersz, unalomig ismételt poszt-apokaliptikus világokban megszokott MODERN háttérvilág[ok]tól legyen a MENTES a mű!
Vagyis NE felhőkarcolókon, vagy NE újabb modern gyártósorokon és egyéb mai dolgokon legyen látható a pusztulás, a romosság (ez a fontos), hanem régi, középkori/fantasy épületeken, kastélyokon, templomokon, a környező tájon, a helyiek gondolatvilágán. Még egyszer: ne XXI. századi embereken és azok holmijain.
Középkor, az azon alapuló fantasy, esetleg a szintén abból kiinduló clockpunk legyen a háttér mindenképpen!)
Hálásan köszönöm, amiért soroltok nekem ilyen műveket. Semmi más, sem vita nem érdekel, egyedül csak az, hogy legyen felsorolva néhány mű (és/vagy PC játék) cím!
Remélem sikerül találni néhány ilyen regényt.
Az előbb rábukkantam néhány regénysorozatra:
Ilyesmi lehet (fantasy + apokalipszis) az Earthdawn, Dark Sun, Dying Earth regénysorozat is?
Mark Lawrence: Széthullott birodalom trilógia
Játék: Horizon Zero Dawn
Brandon Sanderson: Ködszerzet
Elantris
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!