Miért nem gyártják már az alábbi maketteket?
Ahogy láttam régebben Revell, Monogram, Imai cégek gyártottak 1/12-es méret arányú Harley-Davidsonokat amiből volt chopper, bobber és gyári külsejű motorkerékpár makett is. Némelyiknek még a dobozán is ott volt a Harley logó meg volt olyan ahol nem volt ott. Ha jól emlékszem akkor az Aoshima volt az utolsó aki még gyártotta őket V-twin custom név alatt(amiből szerencsére sikerült beszereznem egyet 2016-ban az is volt az utolsó a makett boltban).
Miért tűnt el ez széria a makett piacról?
Ennyire nem volt rájuk érdeklődés?
Egy cég sem gyártja őket. Ebay-en lehet néha látni de elég ritkák.
Egy pár kép róluk:
Köszönöm a választ ment a zöldkéz!
Valahol sejtettem ,hogy nincs rá kereslet de gondoltam ki írom a kérdést hátha nem csak én vagyok az egyetlen akinek ezekre makettekre fáj a foga :).
Bár ha azt nézzük már eleve ez a fajta stílus irányzat(Chopper, Bobber és társai) a valóságban is motorok közt is kikopó félben van legyen az amerikai vagy japán vas. Persze nem is azt mondom hogy tömegcikk legyen mert sosem az volt a lényege ,hogy boldog boldogtalan ilyen vasakkal járjon, de tény ami tény ez az érdeklődés valamilyen szinten csökkent. De még vannak hozzám hasonlóak akik bolondulnak az ilyen gépekért addig minden jó. A Harleynál ott meg egy erős szűrő maga a motor ára, bár ezek az újabb modellek nekem sehogy sem jön át nem tetszenek(bár a cég is kénytelen haladni a korral ami valahol érthető is meg nem is).
A kedvenc szériám és álmom is az 1984-1999-ig gyártott Evolution motorblokkos modellek, számomra valahol ott is ért véget egy Harley legendája.
Köszi a választ! Utána néztem 3d nyomtatott verziónak, de sajnos nem találtam semmit.
Viszont szétnéztem ebay-en és találtam egy pár darabot eladót még hozzá az Aoshima gyártótól. De nagyot is néztem mert eléggé durván fent van az áruk. Van két darab aminek még elfogadhatóbb az ára 35-ezer forint, de többi 50-120 ezerig.
Úgy tűnik ez egy elveszett dolog :(
Csak abban reménykedem ,hogy az egyik gyártó újra piacra dobja ezt az épített chopper szériát, még ha ennek kevés a valószínűsége is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!