Honfoglaló társasjátékot megéri megvenni?
A Honfoglalót kifejezetten online játékra fejlesztették ki.
Egy papír alapú verzióhoz állandóan új kiegészítőket kellene venni, hogy frissüljön új kérdésekkel, különben három játszma után dobhatnád ki. Kábé ugyanaz a baj lenne vele, mint a kártya alapú szabadulószobákkal: ha már úgyis tudod a helyes válaszokat, nem kihívás többé, kizárólag a szerencse döntene.
Dobozos, papír alapú játékokból inkább a stratégiai, pakliépítős vagy lapkalehelyezős, kis random-faktorú, akár 5-6 személyes játékokat érdemes kipróbálni. Ha nem tudod, melyik lenne érdemes, előbb menj el néhány társasjátékos klubba, és próbáld ki, hogy melyik tetszik.
Merre laksz vidéken? Lehet tudok klubbot a közeledben.
Egyébként szerintem bőven több van benne, mint három játék. Kvíz típusú játékokból én nem nagyon tudok jobbat.
Persze más kaliberű játékokból viszont százat is.
Volt néhány kvízes társasjátékom, de két dolog jelentett problémát velük kapcsolatban: 1. összeszedni a társaságot, hogy leüljünk egyet játszani (egyedül nem lehet), 2. félre érdemes rakni a már ismert kérdéseket, de mivel ezek száma véges, előbb-utóbb elfogynak. Márpedig úgy játszani, hogy a társaság egyik fele ismeri a válaszokat, nem fair belefogni és megöli a játékot.
Szerintem a kvíz online játszva jó. Ha a Honfoglaló tetszett és nem elég az ott kapott kvízből, próbáld ki a kvízlabirintust is: https://www.kvizlabirintus.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!