Mit jelent videójátékokban az a fogalom hogy mikrotranzakció?
olyan mint csgo-ban a skinek pl.
De van egy másik oldala is, mint ami volt Battlefront-ban, hogy rövid időn belül előnyhöz jutsz a többi játékossal szemben.
FIFA point is egy ilyen jelenség, rá költesz a játékra megveszed a pontokat és nyitogatsz. üdv a 21. században
A mikro szerintem arra akart utalni, hogy a játék árához képest kisebb. Ez persze mára pöppet eszkalálódott és pofátlan árak vannak a játékokon belül, ráadásul sok esetben értelmetlen a megnevezés mert ingyenes játékok is használják ezzel szerezve bevételt maguknak.
Egyébként nagyon sok játékos nem szereti ha a játékokban vannak ilyen mikrotranzakciók, mert az már éreztet egy nagyobb "lenyúlási" attitűdöt a játék készítői részéről. Tehát ha már megvetted a játékot, a tiédnek kéne lennie úgy ahogy van, de ők az általad megvásárolt játékot egy piacként kezelik ahol még több pénzt költhetsz tartalmakért.
Mások azért nem szeretik, mert ez mindig magában hordoz valami beépített huncutságot. Tehát az AC Odyssey példáján, a játékon belül vehetsz magadnak pénz, és tapasztalat szerzési boostot, hogy gyorsabban haladj. Ott van viszont, hogy a készítők azért, hogy megérje megvenni, direkt lelassíthatják a haladásodat, hogy többet kelljen farmolnod, hogy érezd a szükségességét. Sokan emiatt háborogtak is a játékkal kapcsolatban, szerintük túl lassú a játék a boostok nélkül.
Vannak akik úgy tartják, azért gusztustalan dolog ez a megoldás, mert sokkal több pénzt húzhatnak le a játékosokról egy játék keretein belül. Tehát nézzük mindjárt a World of Warcraftot példaként. Te megvásárolod a játékot, és havi díjat is fizetsz tehát tőled már alapból dől a lé. Mások viszont vesznek mikrotranzakció keretein belül csillámpóni lovat, kis hörcsög petet, stb, amikhez te (bár kifizetted a játék árát) nem juthatsz hozzá a játékban már alapból benne lévő kódokhoz (amik itt lovak és petek) mert nem fizettél érte.
6-os, 5-ös vagyok
Hát igen nekem is nagy kedvenc játékom, sose éreztem hogy lassú lenne, viszont én is mindenkitől ezt hallottam, hogy így lassú úgy lassú :D
De hát ki hogy áll hozzá a játékhoz. Aki játszott már a Persona játékokkal, annak például 120 óra játékidő még a bemelegítés, tutorial :D Aki meg szeret túllenni egy játékon 10-15 óra alatt, annak nyilván hosszú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!