Hogyan legyek jó pókerjátékos?
Azt hiszem, túl félénk vagyok hozzá. Az alacsony lapokat sűrűn dobom, ritkán merek blöffölni, mert nem jön be. Ha kézben van egy pár azt megjátszom, ha alacsony akkor is, de tipikus, hogy a flopon már nem jön hozzá semmi.
A másik amire nem tudok reagálni, hogy mindig van 1-2 játékos aki megállás nélkül emel, tök mindegy, mi van nála. Ők azok, akik rövid idő alatt sokszoroznak, aztán veszítenek is, de az idióta stratégiájuk miatt eldobatnak velem ígéretesnek tűnő lapokat. Néha váltok agresszívabb stílusra, ami ideig - óráig működik, de hosszútávon ezt sem találtam nyerőnek.
Hogy lehetnék jobb? Tudom, hogy béna vagyok.
"A másik amire nem tudok reagálni, hogy mindig van 1-2 játékos aki megállás nélkül emel, tök mindegy, mi van nála."
Korai emeléssel kiszűrhetőek az óvatosabb játékosok, így kevesebb ellenfeled marad a flop után. Ez nem idióta stratégia, ez nagyjából elvárt egy chip leader-től, a zsetonfölényét kihasználja hogy a többiek ne tudjanak olcsón beszállni.
A blöffölés meg sosem arról szól, hogy mi van nálad, hanem arról hogy mi lehet nálad, és mi lehet a többieknél. Felejtsd el, mi van a kezedben, és koncentrálj arra, hogy mi van az asztalon. A blöff akkor működik, ha megalapozott. Ha lejön három egyszínű, és te emelsz, akkor te azt a vonalat játszod meg, hogy flush van nálad. Hogy beválik-e vagy sem az nagyban függ a többi játékostól, mi van náluk, milyen a play style-uk, neked milyen általában a play style-od, stb. A blöffölés picit művészet, de amatőr szinteken sokszor elég, ha van egy hihető emelésed.
Az alacsony kézbe pár pedig átkozott. Ne feledd hogy az hogy neked van a kezedben egy pár azzal jár, hogy szinte semmivel nem tudod erősíteni, gyenge a soresélye, gyenge a flush esélye. Egy kézbe 2-es pár csak akkor lesz lényegében erősebb, ha lejön még egy vagy két 2-es. Erre igen csekély az esély, egy 2-es párral viszont ritkán tudsz nyerni. Szóval bármennyire is csábítónak tűnik, az egyik legrosszabb kéz az alacsony pár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!