Miért vesznek az emberek olyan játékokat lemezen Xboxra amik fönt vannak GamePasson?
1. Lehet pont nem volt előfizetése, amikor bekerült.
2. Lehet megjelenéskor vette meg a játékot, mert érdekelte és kifizette a 60 eurót érte, amikor a játék a GamePass közelében sem volt.
3. Lehet offline akar játszani, vagy nincs előfizetése online részhez, mert nem érdekli(k) a multiplayer játékmód(ok) és csak a játék egyszemélyes részével szeretne játszani.
4. Lehet, hogy használtan, nagyon olcsón tudta megvenni a játék lemezét (és mondjuk pont nincs előfizetése).
5. Lehet olyan helyen lakik ahol nincs, vagy szakadozó a net. Jelenleg kb 92-93%-os a net hozzáférés Magyarországon, tehát kb minden 11-12. embernél nincs internet (mélyszegénység, pusztuló falu, nehezen elérhető és befektetésileg meg nem térülő beruházási terület, stb)
6. Magyarországon a szegényebb családok nem biztos, hogy megengedhetik maguknak a "csak X ezer Forint/hó" összeget, amikor az is problémás mit egyenek hó végén és olcsóbb egyszer megvenni egy használt lemezt.
7. Gyűjtők, van aki szereti a díszdobozokat, a hozzá kapott térképekkel, leírásokkal, eredeti tervekkel, stb.
Ha nagyon keresgél valaki, biztos talál még más okokat is.
Azert akinek gond kifizetni a Pass-t, nem biztos hogy valaha volt Xbox-a...
Altalaban azok veszik lemezen, akik kesobb el szeretnek adni.
két ok jut eszembe, saját magamból kiindulva:
1: attól fél, hogy egyszer kikerül majd a gamepassből, és tetszik neki a játék (és esetleg most még akciós is)
2: offline akar játszani, ez csak az ea playes cuccoknál igaz, mert a nem ea playes játékok ugyan úgy játszhatóak offline-ban.
De van még egy harmadik lehetőség is, azt már én annyira nem csinálnám, de megfontolandó:
3: nagyon tetszik neki a játék, és esetleg támogatni akarja a fejlesztőket
A Game Pass egyik érdekessége, hogy egy csomó furcsa szokásra világít rá. Például már évekkel ezelőtt voltak nyilatkozatok azzal kapcsolatban, hogy sokan egy demó katalógusnak tekintik a szolgáltatást és ha nagyon tetszik nekik valami belőle akkor megveszik maguknak örökbe. Emellett mivel "csak" egy évig van bent egy játék simán előfordulhat, hogy valaki annyira belebolondul, hogy meg akarja venni örökbe.
A szegény-nem szegény dologgal kapcsolatban nem tudom mit mondjak, a konzolozás kevés játékkal még talán az olcsóbb szórakozások közé tartozik manapság, de a Game Pass ára szerintem (3000 vagy 4200ft/hó) az már eléggé oda esik amit ki lehet fizetni ha valaki amúgy szokott venni játékokat.
Egy használt Xbox one S 40e, használt játék meg 2500-3000 Ft és örökre szól.
Illetve Magyarországon főleg az idősebb korosztálynál (40+) csak a "kézzel fogható" az igazi (vagy nem merik bevallani, fingjuk sincs hogy kell neten kártyával vásárolni).
#5 nagyon tévedsz, én azért veszek lemezes játékokat mert ha nem jön be el tudom adni, már volt hogy megvettem 20+ ezerért online 1 játékot, 1x végigvittem és az életben többet nem játszottam, mert pont elég volt annyi, de volt hogy abszolút nem is tetszett, akkor lennék csak qrva mérges ha ilyen 25-6 ezret kiadok egy játékra amit fél óra után abbahagyok mert nem tetszik és eladni sem tudom... :D
Ja, és sokszor a lemezes olcsóbb mint a digitális. Szóval ez egy merő fszság amit mondtál. Ja am nem vagyok 40+, inkább 20+...
Anno xbox360-as korszakban szinte nem költöttem semmit a játékokra, megvettem a pár éves játékokat 3000 ftért, kivittem, ugyan ennyiért eladtam, és vettem egy másikat helyette kb ugyan ennyiért, ugyan annyiért is adtam el. Ezt most is meg lehet csinálni mondjuk ps4-nél, csak ott már 8-12 ezer körül mozognak az árak, de azt legalább tartják. Digitálisan eléggé becumiztad, mivel PS-en amikor akciók vannak azok is nevetségesek, xboxon legalább vannak rendes leárazások, 5000 ft-os játékot veszek 500 ft-ért, meg ilyenek. Ja, és ott van backward compability is, szóval ha megveszem 360-ra mondjuk akkor megkapom one-ra meg series-re is, és egyszerre is lehet játszani őket, míg ps-en lóphasz nincs.
Ezt az offline dolgot nem csak Playstation-ön lehet megcsinálni? Ha jól tudom Xbox lemezes játékot le kell tölteni, mert szinte semmi sincs a lemezen a játékból.
Amúgy én biztos vagyok benne, hogy a top 2 ok az az, hogy:
- szeretik az emberek nézegetni a polcon a dobozt (annak ellenére is, hogy sokkal kényelmetlenebb lemezes játékkal játszani)
- később el akarják adni.
Igaz régi a kérdés: de például lelövik a netet akár egy napra is, akkor mé single playerben el tudok marhulni egy darabig.
Én FIFA22-t vettem most, ez tudatlanságom miatt volt. De ez mondjuk olyan, hogy szeretem nézegetni is a polcon dobozát. Na meg nálam elég lassú a net és nem kellett várni a töltéssel annyit.
Egyébként PC-re steamen töltöttem le egy időben és az volt amit az egyik hozzászóló írt, hogy 6-7.000 ft volt aztán játszottam vele egyszer mert nem jött be. Mondjuk a GTA IV, GTA V is így vannak meg kitoltam őket és fent vannak a felhőben, de most ha lemezen lenne second-hand tovább tudnám adni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!