Felpörgő ventilátor probléma?
Adott egy számitôgép amiben i5 11400 és rtx 3060 van valamiért néha játék közben felpörög pár másodpercig a ventilátor. Ez probléma vagy normális? Általában a videókártya maximum 70 fokra melegszik nagyobb játék játszásakor a proci pedig maximum 75 ra.Ja és nemrég tapasztaltam hogy a gta v nél néha (moddolt aútónál) elmododnak a texturák.
Válaszokat köszi!
Hőmérséklet lesz a gond, amikor elér egy adott hőfokot feljebb kapcsol a beállított ventilátor profil alapján. Amikor a nagyobb fordulattal lehűl, akkor visszarakja a kisebb fordulatú (%-os) venti profilra.
Tudsz egyedi ventilátor profilt beállítani, de van külön program is (több-kevesebb használhatósággal, talán az MSI Afterburner még a jobbak közt van).
Én személy szerint az alaplap UEFI/BIOS-ában állítottam be amikor összeraktam a gépem mind a videokártya mind a processzor ventilátor profilját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!