Az akasztófa játékot mindenki ismeri?
Figyelt kérdés
10 éves kor felett2022. jan. 2. 12:21
A kérdező szavazást indított:
Én nem
Igen
Nem mindenki, de én ismerem
Nem
26 szavazat
1/4 anonim válasza:
most arról a hagyományos papírlapon akasztófázásról beszélünk? Mert ott mindig vita volt hogy hogyan rajzoljuk le az akasztott embert, mennyi végtagja legyen, kell-e magát az akasztófát is részletekben megrajzolni hibázáskor, vagy csak az embert... :D És akkor egyszer volt 5 hiba lehetőséged máskor meg 30. Vagy csak mi tudtuk rosszul, és nem is kell rajzolni? :D Na látod, akkor inkább azt mondanám hogy mindenki ismeri de a pontos szabályokat senki, kb mint az UNO :D
2/4 A kérdező kommentje:
Arról igen!
Jogos a felvetésed, de van hivatalos leírás a szabályokról.
Magyarban 11 hiba lehetséges, ha jól tudom, de nyilván nincs kőbe vésve.
Abból kell kiindulni, ennyi betű van a magyar abc-ben. A 30 lehetőség túl könnyűvé tenné a játékot és nem lenne benne izgalom. Az 5 túl kevés, de nyilván az is számít, hogy hány betűből áll a feladvány és milyen nehéz az egyén számára.
2022. jan. 4. 12:30
3/4 A kérdező kommentje:
ennyi betű = mennyi betű
;)
2022. jan. 4. 12:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!