Miért laggol a kép és a hang valorant közbe?
Feladatkezelőben is figyeltem és az energiafogyasztás játék közbe elég magas. Nem lenne elég a 300w-os táp? Vagy az integrált hangkártya is lehetne hibás?
Cpu:i5-3550
Gpu:Gt 1030
2x4gb ram
Biztosan nem a fogyasztás a gond, egyszerűen az a videokártya nem játékra való 2021-ben. Egy multi játékról beszélünk, ami kapásból jobban terheli a processzort, mint egy sima single játék, sajnos a vas ennyit tud.
Lehet itt verni a tamtamot, "Bezzeg a gépigénynél ezt meg ezt írták", de a gépigény általánosságban köszönő viszonyban sincs a valósággal. Ennek a játéknak lehet, hogy megjelenéskor, tele buggal elég volt ez a gép 60FPS-hez (amit nagyon erőteljesen kétlek), de jelenleg biztosan nem.
Kapásból 16GB ram kellene, az már jelentősen megdobná a processzor lehetőségeit is.
Minden egyes patch-csel változik a gépigény.
Magad részéről annyit tehetsz, hogy kiviszed a gépet a házból és sűrített levegővel jól kifújod, ecsettel kipucolod, processzor és videokártya prociját újrapasztázod, szoftveresen törlöd a felesleges dolgokat, futtathatsz vírusirtást, kikapcsolod a háttérben futó nem szükséges folyamatokat..
"Pasztázáson kívül mindent megcsináltam"
"A hőmérsékletet pedig nem mértem"
Tehát szarszaga van a palacsintának, de nem nézünk bele. Lehet így is, jó étvágyat hozzá!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!