Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Az miért van, hogy egy crackel...

Az miért van, hogy egy crackelt játék fut, míg az eredeti nem?

Figyelt kérdés
Letorrenteztem egy játékot ami futott, de oroszul volt, aztán leárazták az eredetit és megvettem. A crackelt verzió probléma mentesen futott míg az eredeti el sem indul arra hivatkozva, hogy gyenge a gépem ami tegyük hozzá igaz, de ettől függetlenül a crackelt verzió gond nélkül ment.

2021. nov. 28. 19:32
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
A crackelt játék annyiban különbözik az eredetitől, hogy a játékot indító fájlban (és ahhoz kapcsolódó egyéb fájlokban) meg van valamilyen módszerrel kerülve az a kódsor, ami az eredetiséget ellenőrzi. Ennek a kiiktatásával a játék elindul, mivel legálisnak látja a rendszer. Előfordulhat, hogy olyan részek is kiiktatásra kerültek a tört verzióban, ami megvizsgálja a rendszer specifikációit és annak megfelelően megtagadja a futtatást. A legális verzióban ez viszont lefut.
2021. nov. 28. 19:54
 2/4 anonim ***** válasza:
+1 pont a virágbolti verzióknak. :)
2021. nov. 28. 20:57
 3/4 anonim ***** válasza:
Az is lehet hogy a crackelt verzió még korábbi verziószámmal fut, míg az eredetinél már jelent meg DLC vagy volt valami nagyobb patch, aminek a javításával viszont megnőtt a gépigény.
2021. nov. 29. 11:15
 4/4 anonim ***** válasza:

Amúgy ez tényleg röhej és nekem is volt már ilyen, hogy a polcon ott volt az eredeti és a crackelt verziotval játszottam.

WTF?

2021. nov. 30. 10:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!