Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Ha veszek xbox game pass...

Ha veszek xbox game pass ultimate-et, akkor tudok játszani telefonon is?

Figyelt kérdés
Ha nem vagyok éppen otthon (tehát nincs közelemben a konzol), akkor is tudnék játszani telefonon egy kontroller segítségével bármiféle letöltés nélkül? És emellett a konzolomon is tudok játszani ha otthon vagyok?

2021. nov. 21. 12:40
 1/4 A kérdező kommentje:
+: Ha közben megveszem valamelyik játékot ami benne van a pass-ben, de eddig nem volt meg, akkor az szimplán hozzáadódik a könyvtáramhoz?
2021. nov. 21. 12:42
 2/4 anonim ***** válasza:

Igen, az összes kérdésre.

Van cloud gaming szolgáltatás, kell hozzá jó net hogy élvezhetően játssz, de szerintem a game passban lévő játékok nagy része (ha nem az összes) eléhető telefonról. Van amihez kontroller se kell már.

Elvileg már konzolon is tudsz ugyanígy letöltés nélkül játszani, de erről ma értesített az xboxom szóval nem 100%

2021. nov. 22. 01:59
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi.
2021. nov. 22. 11:31
 4/4 anonim ***** válasza:

Múlt héttől elérhető a stream játék (xCloud) gyakorlatilag minden Xbox One és Series konzolon (rendszerfrissítés szükséges), emellett bármilyen platformon ahol van Xbox App vagy legalább egy böngésző (xbox.com/play). Az App jobb, de a böngésző is elég jó. A rendszer 1080p/60fps-ben tud streamelni. Lényeg a lényeg, hogy mobilon nem próbáltam, de mobilnettel igen. Nekem az nagyon kevés volt hozzá. Tehát szélessávú wifi vagy kábelkapcsolat nélkül valószínűleg nem használható. Emellett ha adatforgalom korlátozás van a kapcsolaton azt hamar elérheted.

Mivel ez egy Game Pass Ultimate extra egyelőre ezért elsősorban a Game Pass játékok kapnak lehetőséget a programban. Közel sem minden játék streamelhető, de nagyon sok. Elvileg ha kivesznek egy Cloud kompatibilis játékot GPből akkor is megtartja a stream lehetőséget.

Szóval próbáltam PCn böngészőből és Xbox One konzolról. A legtöbb játék csak kontrollerrel megy, de jópárnál van érintéses irányítás már. Pár tucat játék kipróbálása után azt kell, hogy mondjam az élmény nagyon játékfüggő. Vannak játékok amik nehezen és össze vissza reagálnak (pl Doom 2016) és vannak amiknél megkülönböztethetetlen a telepített játéktól (Battlefield V). Én személy szerint a legjobban a késéstől féltem (vagyis mennyi ideig tart mire reagál arra amit megnyomsz), de a legtöbb játék erre totálisan rácáfolt és nagyon folyamatos játékélményt adott. Biztos van több olyan mint a Doom ami élvezhetetlen és nem ajánlom legnehezebb fokozaton való játékot semmiképp, de bátran elindíthatsz bármit stílustól függetlenül, valószínűleg jól játszható lesz.

Mivel az Xbox funkció még vadonatúj ezért találkoztam hibákkal benne. PCn böngészőből ezeket nem tapasztaltam. Nem tudom mobilon milyen a helyzet, ott van app Androidon ha jól emlékszem (és böngésző Iphoneon). Xboxon az alábbiak jöttek elő:

- Nagyon sokáig tart mile leszinkronizálja a mentést az elején, első indításkor.

- Az Xbox gomb megnyomásakor a kép megfagyhat. Kimerevedik és a felső kb negyede villog. Hallani, hogy a játék amúgy megy tovább a háttérben, mert a hangokat nem befolyásolja, de csak újraindítás segít. Erre a legtöbb esély a játék indításakor van, de később is kijöhet.

- Néha látható, hogy a kép felső felét befrissíti a program (lassan lemegy egy csík a tetejétől a közepéig a képnek és ahol áthalad ott már az új események látszanak).

- Kockás, rossz minőségű tömörített kép. A legzavaróbb "hiba". Minden tökéletesen működik, de látható, hogy a videó meglehetősen alacsony felbontású és rontja az amúgy szép képét a játéknak. 50 colos TVn nagyon látszik, kisebben nem biztos. Főleg azoknál a játékoknál észrevehető amik világosak és színesek sok felirattal.

Ennyi negatívum után azért kiemelném, hogy maga a szolgáltatás egyébként RÉMISZTŐEN JÓ, főleg ha belegondolunk hogyan működik. Egy távoli szerveren futó játékot irányítasz akárhonnan és az valós időben reagál arra amit megnyomsz!

2021. nov. 23. 09:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!