Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Mi az oka annak, hogy ilyen...

Mi az oka annak, hogy ilyen kevés játék támogatja az egér+billentyűzet kombót konzolokon?

Figyelt kérdés

Szerintem a Microsoft (de a Sony is) sok pc-t bevonzhatna az irreálisan magas VGA árak miatt, ha nem köteleznék a játékosokat a kontrollerre.

Például én most Series X-et használok, mert nem tudok vga-t venni, de nem is terveznék, ha nem lenne ennyire korlátolt az Xbox.

2021. nov. 5. 00:20
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
54%

#9 Megmondod honnan veszed, hogy a leaderboardok nincsenek tele KBMes csalókkal? Mert ha ténylegesen játszol akkor tudhatnád enélkül is. Gyakran hallom ezt a kifogást, hogy "nem olyan mint PCn". Igaz, mert míg PCn alapvetően bárki csalhat, itt csak az aki megveszi a megfelelő kiegészítőt ;)

https://www.youtube.com/watch?v=fT8mhtirAHQ

2021. nov. 5. 16:17
 12/22 anonim ***** válasza:
54%
#10 Honnan gondolod, hogy billentyűzet hátrányba van a shortcut szempontjából? Pont, hogy előnybe. Sokkal több gombot elérsz, nincsenek azok szétszórva. Ezért van, hogy sok konzolos játéknál leegyszerűsített az irányítás (ami nem feltétlenül rosszabb), ezért van, hogy a használat/újratöltés/tárgyfelvétel egy csomó játékban ugyanaz a gomb. Vedd példának mondjuk a Doomot ami még a klasszikus egy rakás fegyver a hátadon játékmenettel operál. PCn bármelyiket kiválaszthatod bármikor egy gyors gombnyomással közvetlenül. Konzolon erre nincs elég gomb, egy előre beállított listán kell végig lépkedned minden egyes darabon attól függően, hogy hol vagy.
2021. nov. 5. 16:23
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
meg lehet tanulni használni a kontrollert, én is megtanultam, pedig 20 évig pcztem.
2021. nov. 5. 17:15
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

12#

Köszönöm kérdésedet, abból veszem, hogy többségében PC-n játszom és saját tapasztalat, hogy hiába a több évtizedes egér és bill használat, 20 óra után messze jobban mentek egy PC-hez való kontrollerrel a hasonló (főleg konzolról portolt) szintű játékok (Dark souls, nioh, sekiro stb).

2021. nov. 5. 18:12
 15/22 A kérdező kommentje:
A legrosszabbat még nem is említettem. Igaz, hogy ez csak Xbox oldalon probléma, de az én életem megkeseríti. Nincs audio kimenet rajta. Nem tudok egy átkozott fejhallgató erősítőt rákötni. Ez már miért jó?
2021. nov. 6. 01:15
 16/22 anonim ***** válasza:
kontrolleren van audio kimenet fejhallgatóhoz.
2021. nov. 6. 08:05
 17/22 A kérdező kommentje:
Az egy planar-nak nem elég.
2021. nov. 6. 10:47
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
#15 Playstationon sincs külön optikai kimenet. Xbox Oneon volt, de olyan kevesen használták, hogy lehagyták az új gépekről. Valami HDMI átalakítóval meg lehet oldani ha jól emlékszem.
2021. nov. 6. 12:52
 19/22 A kérdező kommentje:
Optikai nincs, de a Sony engedi, hogy usb-s dac/amp-ot használj. És vezetéknélküli fejhallgatóból is bármilyen működik vele. Csak az ms szedi a pénzt az Xbox certifikált kiegészítőkből. Hányinger üzleti modell, teljesen megkötik, hogy mit használhatsz.
2021. nov. 6. 14:58
 20/22 A kérdező kommentje:
A HDMI splitter pedig sajnos nekem nem opció.
2021. nov. 6. 14:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!