Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » A legtöbb mobilos játék,...

A legtöbb mobilos játék, miért ilyen pénzlehúzó mocsok? Minek a mobiljáték mikor pc-n és konzolon 100-szor jobb játékok vannak?

Figyelt kérdés
Sose voltam oda a mobiljátékokért, de régebben nem voltak ennyire pénzlehúzóak. Angry birds 2-nél pl. fizetni kell vagy várni fél órát, ha elfogy a szív. Ez most komoly? Majdnem az összes mobilos fos játéknál hasonlót tapasztalok. Sokkal jobb és igényesebb játékok vannak pc-n és konzolon. Miért van igény ezekre a mobilos lehúzó játékokra?
2021. aug. 28. 07:01
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Azert van rá igény mert működik.

Keress ra yutubon a Word of mmo whales című videora.

Diohejban amig te hőbörögsz hogy fizetni kell, más vigan és dalolva fizet plusz életekért, gyémántért, premium, stb.

Es sajat tapasztalatbol is megerősítem hogy mukodik.

2021. aug. 28. 07:27
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg nagyon elszálltak. De van olyan igényes játék mobilra is, ahol értelmesen, és nem tolakodóan oldják meg ezt a mikrotranzakciós rendszert, csak sajnos ritka.

Pl. én a LOL: Wild Rift-tel szoktam játszani, az ilyen szempontból nagyon korrekt. Annyit játszol, amennyit csak akarsz, lehet skineket venni, de ezek csak kozmetikai dolgok.

2021. aug. 28. 07:31
 3/5 anonim ***** válasza:

Amíg vannak elmebetegek, akik fizetnek érte, addig ez nem is fog változni. Egy csöppet sem haragszom ezekre a cégekre, az idiótákat ki is kell használni.

Őrületes mennyiségű pénz van ezekben a mobilos szutykokban. Egy barátom a magyar Neocore Games-nek dolgozott, de az albérletét is alig tudta kifizetni belőle. Öt éve kiköltözött Svédországba mobiljátékokat csinálni, és most vette meg a nyaralóját, a harmadik autóját meg egy motorcsónakot...

2021. aug. 28. 09:40
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Egy roman gyerek egy sima helyileg ismert metin privat szeroval valami 60 ezer eurot szedett össze.

Szerinted egy világszerte ismert jatekkal mennyit lehet szakitani?

2021. aug. 28. 09:53
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy írták, nagy rá a kereslet és kiforrott pszichológiai technikák vannak, amivel rászoktatnak ezekre.

1. Farmolás: Sok játékban szerezhetsz fizetős valutát, tipikus szint rendszer, napi bejelentkezés, eredmény/mérföldkő stb. Viszont ez egy idő után belassul és a játék elején megkapott fizetős tárgyak elhasználása után lassúnak tűnhet a játék, ezt egy kis ráfordítással meggyorsíthatod.

2. RNG (jesus): Véletlen szám generátor. Sok játékban szerencsejáték szerűen kapsz tárgyakat, karaktereket, felszerelést stb. A jó dolgok százaléka alacsony, így gyakran 10-20 vagy több láda nyitás után sem azt kapod, amit szerettél volna. Elfogyott az ingyen nyitási lehetőséged (vagy a játékbeli pénzed)? Tessék, vegyél, pörgesd tovább. Kifejezetten erre a ládanyitogatásra készítenek fényeffektet, hangokat stb, ami mind megdobja a boldogság hormonod termelését.

3. Kis tétel. Ez most akciósan csak 5 dollár, mi az, elmegy a boltban egy csomag plusz rágcsára meg egy kólára, nem számít. Aztán megint. Aztán megint. A hó végén meg nézheted hova lett.

Rengeteg hasonló dolog van még, de kb ez a 3 a fő oka. Az az idő már régen lejárt, amikor leülsz a gép elé és 10 órán át püffölöd a billentyűt hogy kapj egy tárgyat (és remélhetőleg neked esik ki, nem más kapja meg). Az emberek nem feltétlenül ölnek bele ennyi időt és energiát, a mai pörgő világban "azonnal" és a "most kell" dominál.

Egyéb iránt én is játszottam többféle játékkal mobilon, az én nézetem az volt, ha egy játék tisztességgel meg van csinálva, tényleg jól szórakozom vele, sokáig lehet vele játszani (100+ óra), akkor szoktam venni egy csomagot, ezzel támogatva a fejlesztőket. Nyilván nem a 100 dollárosra kell gondolni, de attól függetlenül az is támogatás.

2021. aug. 30. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!