Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Egy lányoknak szóló randi...

Egy lányoknak szóló randi játékot mennyire nehéz elkészíteni?

Figyelt kérdés
Olyan játékra gondolok mint például a Csábításból jeles, Obey me, vagy mondjuk az Eldarya. A válaszokat előre is köszönöm. :)

2021. júl. 12. 22:24
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nehéz, de ez relatív. Kell egy történet, lehetőleg végteleníthető. Fel kell szabdalni epizódokra, fejezetekre, de minden epizódnak kell vagy 3 kimenetel, meg a fejezeteknek is külön. Minden szereplőről kell egy-két rajz, amin legalább az arcon az érzelem más. Helyszínek, hátterek kellenek. Saját karakter, lehetőleg váltogatható kinézettel. Egyéb képek kellenek, mint jutalom. Meg játékpénz kell, amit ki kell találni hogy adagoljunk okosan meg valamiféle energia.

Programozni nem nehéz. A belső struktúráját nehéz kidolgozni. A történetet, pontrendszert, előrejutási lehetőségeket, bónuszokat.

A Csábításból jeles meg az Eldarya egy tő, csak ugye az egyik romantikus iskolás, a másik romantikus fantasy. Ezt a kettőt régebben játszottam is. Ha már van egy nagyjábóli váz, akkor már kis túlzással futószalagon lehet az ilyesmit nyomni.

2021. júl. 12. 22:49
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Programozni nem nehéz :D Oké... egy ilyen játékot megcsinálni még így is évekbe telik. A sztorit meg szereplőket meg ilyeneket kidolgozni szerintem a könnyebb része. Aki nem programozott még életében, az el se tudja képzelni mennyi dolgot kell megcsinálni egy ilyen játékbna és webes felületre. Pláne, hogy mobil app is van hozzá.

Nyílván, hogy ha megvan már egyszer, akkor mint az előttem lévő is írta, akkor a kódokat csak át kell írni, vagy át kell dolgozni ahhoz, hogy egy kicsit más legyen pl a CSB és az Eldarya.

Mindkét játékon egy egész nagy csapat dolgozott, hiszen 1 ember ezt nagyon sok év alatt tudta volna csak létrehozni, mire már elavult lett volna minden. Szóval ha mindenre megvan a külön ember, a grafikus vagy aki a történetet találja ki és a játékmenetet stb. És programozóból is több kell. Eleve azt beépíteni is több idő, hogy az oldalon keresztül lehessen fizetni és az hozzájuk menjen el. Ezt biztonságossá tenni is külön meló. Nem beszélve pl arról, hogy az adatlopást is megakadályozzák, hiszen ilyennek minden olyan oldalon kell lennie ahol külön accountja van valakinek. Szóval eléggé sokrétű, egyedül szinte kivitelezhetetlen projekt, ami nem 1 vagy 2 hónapba telik hanem évekbe.

2021. júl. 14. 11:16
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Fuh, amúgy tényleg így jó sz'rul hangzik, hogy "Programozni nem nehéz." De nyilván nem egy full kezdő programozni alig tudó emberre gondoltam. Viszont ez a munkafolyamatok között eltörpül.

Obey Me!-re is ránéztem már, ha már azt is írod. Hát az sokkal másabb, profibb, lehet bonyolultabb is, mint a másik kettő, csak az epizódok rövidebbre szabottak, akciódúsabbak, bele van szőve a minijáték.

Ha a kérdés amúgy arra irányult, hogy felötlött benned egy ilyen készítése, vagy kipróbálnád mennyire nehéz, akkor először szerintem próbáld ki a visual novel készítést. Keress egy appot, vannak ilyenek androidra, nézd meg mások történeteit, készíts egy sajátot. Bár ez csak egy kissebb része az általad ismert otoméknak, de megmutatja, hogy ez sem egyszerű.

2021. júl. 14. 12:42
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. :)
2021. júl. 16. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!