Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Szerinted napi hány óra...

Szerinted napi hány óra videójátékozás számít még csak hobbinak (unaloműzés), és hány órától beszélünk már függőségről?

Figyelt kérdés
Azok közt, akik napi szinten űzik.

2021. jún. 28. 20:07
 1/10 anonim ***** válasza:
40%
Ha napi szinten űzöd, akkor már szerintem függés. Alkoholnál is azt mondják, nem a mennyiség számít, hanem a rendszeresség.
2021. jún. 28. 20:14
 2/10 A kérdező kommentje:
Ez nem egészen így van. Megihat valaki minden este munka után 1 sört, az nem alkoholizmus. Ha minden nap csak 1 fél órás meccset játszik, az sem videójáték függőség.
2021. jún. 28. 20:25
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha az már akadályozza az élet egyéb területein (karrier, társas kapcsolatok).
2021. jún. 28. 20:36
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Akkor függőség, ha a függés tárgyáról nem képes lemondani valaki. Aki a napi 1 sört/meccset nem tudja mellőzni, különben feszült, ideges lesz, hiányérzete és elvonási tünetei vannak, az függő.
2021. jún. 28. 20:37
 5/10 anonim ***** válasza:
20%

Szerintem ha az a kérdés, hogy napi hány órától számítasz függőnek, akkor már az vagy, mert ha naponta kell legalább egy óra, akkor már komoly részt hasít ki az életedből.

Én is az voltam, 10-12 órákat is eljátszogattam néha (főleg WOW). Manapság pedig max pár hetente egyszer elindítok valami diabloszerűt, hogy abba is hagyjam hamar.

2021. jún. 28. 21:16
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem az időtől függ.
2021. jún. 28. 22:44
 7/10 anonim ***** válasza:
74%
Le is pirosoztam és ha tehetném még 30x lepirosoznám. Jó nagy sznob vagy a válaszodból ítélve.
2021. jún. 28. 23:00
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Csak pár megjegyzés.

1. Elég komoly hiba a kémiai dependenciát az addikcióval összekeverni. Előbbit valamilyen vegyület okozza, mely általában önmagában, rendszeresség nélkül is kisebb-nagyobb mértékben káros. Mondjuk az LSD fogyasztását akkor sem lehet pozitívan szemlélni, ha csak munkanap végén egy fél adagot lő be magának az ember. Ezzel szemben a viselkedési függőségek (addikciók) egy egyébként ártalmatlan (vagy akár önmagában hasznos) cselekedetnek az életminőségre káros túlzásbavitele által keletkeznek.

2. Nem a mennyiség alapján dől el, hogy addikcióról beszélünk-e. Akkor minősül annak, ha az huzamosabb ideig, és nagy mértékben negatívan befolyásolja az egyén életminőségét. Az, hogy valaki szeret valamit csinálni, az nem addikció. Ha már nem azért csinálja, mert szereti csinálni, akkor az bizony már az.

3. Mindenre időt kell áldozni. Valamilyen szinten erről is szól az élet. Van egy nap 24 órád, gazdálkodj vele úgy, hogy jól érezd magad. Az élet lényege nem az, hogy minél több unatkozással eltöltött holt időd legyen, hanem pont az, hogy tanulj meg úgy kihasítani a rendelkezésre álló időből részeket, hogy az számodra optimális legyen. (#5-re volt válasz.)

4. Nem érdekes, hogy ha játékról van szó, akkor sokan képesek nevetségesen szélsőséges korlátokat vizionálni? Amikor 1-2 órán, vagy sokszor már kevesebben is vannak, akik képesek fennakadni, akkor azért finoman megkérdőjelezem az ép elmeállapotukat. Fél óra arra sem elég, hogy valamibe belemerüljön egy ember. Egy komolyabb esti film is legalább 2 óra. Na, és hasonlítsuk össze azzal, hogy emellett naponta 8 órát dolgozik az ember, ahol - kevés kivételtől eltekintve - ugyanazt csinálja 8 órán át? Nem hinném, hogy 1-2 óra kellemes időtöltést kéne démonizálni.

2021. jún. 28. 23:16
 9/10 anonim ***** válasza:

ezt a fszssag pszihologus megfogalmazas, hogy fugges... en anno az egesz nyari szuntet gep elott toltottem, mert qrva jol elvoltam. Ez nagyon nem fuggoseg... az akkor lenne ha nem elveztem volna, es megis csinaltam volna. Tudjatok ferfiak (es azert nok is), mint a maszturbalas, mar reg nem az elvezet miatt csinaljuk, hanem mert muszaj, a genjeink meg az elmenk utasit ra. Vagy az edessegek, ne mondjatok hogy az a par masodperces orom amig megeszed megeri, utana meg jon a buntudat mert elhizol, meg jon az inzulin koma es majd leesel a szekrol.

Amikor meguntam anno a jatekokat mast kezdtem el csinalni, pl kondizast, azt is foallasban uztem szinte, DE CSAK MERT SZERETTEM. Eeeeertem...

2021. jún. 30. 23:39
 10/10 anonim ***** válasza:
Függő, ha a rokonai,barátai annak tartják, és ő maga is érzi, hogy valami nincs rendben.
2021. júl. 3. 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!