Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Hogy tudom rábírni a gépemet,...

Hogy tudom rábírni a gépemet, hogy a Minecraftnál a dedikált videókártyámat használja?

Figyelt kérdés
Van egy gamer laptopom(16 GB RAM, 256 GB SSD, Ryzen 5 3550H, RadeonT RX 560X) aminél egy olyan gondba kerültem, hogy a Minecraft az integrált videókártyát használja. Már rengeteg kört futottam annak érdekében, hogy a többi játéknál a dedikáltat használja(Grafikus beállítások -> Nagy teljesítményű indítás) azonban a Minecraftnál sehogy sem tudom megoldani. Nagy teljesítményűvé tettem mind a launchert, mind azt a java fájlt amit a feladatkezelőben találtam, hogy az a fájl indul el, továbbá az alap java fájlt, és továbbra sem a dedikáltat használja. Remélem, hogy tud valaki segíteni, eléggé idegesítő egy probléma...

2021. jún. 27. 20:54
 1/8 anonim ***** válasza:
45%
Eredeti Minecraft?
2021. jún. 27. 21:12
 2/8 A kérdező kommentje:
Természetesen
2021. jún. 27. 21:16
 3/8 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
100%

[link]

tehat ezek egyike sem segit

az amd driveres allithatas sem?

nezd vegig egeszet valoban ezt csinaltad e

2021. jún. 27. 21:46
 4/8 A kérdező kommentje:
Végig csináltam, az amd driveres állítás alapból sem releváns már, mert már opció sincs a kezelőpanelen, hogy tudjam manuálisan állítani melyik játékot hogyan kezeljen, köszönhetően az amd crossx megoldásának. A lényege, hogy mindkét videókártyát használja, de gyakorlatban ez nem működik. (valami ilyesmi, nem ástam bele magam a témában)
2021. jún. 27. 22:43
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

energia gazdálkodásnál átraktad a sémát teljesítmény centrikusra? Ha energia takarékosra van rakva, akkor az tiltja le windows-nál.

Vezérlőpult\Minden vezérlőpultelem\Energiagazdálkodási lehetőségek

2021. jún. 28. 10:16
 6/8 A kérdező kommentje:
Ez lett a megoldás, köszönöm szépen!
2021. jún. 28. 12:33
 7/8 anonim ***** válasza:
nekem a crackelt minecrafttal is működött, csak bementem a grafikus vezérlőegység kezelőjébe és ott beállítottam, hogy azt részesítse előnyben (csak én nvidiával csináltam ezt)
2021. jún. 28. 23:56
 8/8 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#6 ez mas jatekoknal is visszafoghatta teljesitmenyt ha eddig igy hasznaltad oket

persze ha eleg volt akkor ugy is hasznalhatod mert jobban is melegszik...

2021. júl. 4. 06:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!