Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » A lego hogyan működik tulajdon...

A lego hogyan működik tulajdonképpen? Az elemek mitől maradnak meg? súrlódás, belefeszül?

Figyelt kérdés
Tulajdonképpen soha nem gondoltam bele, de teljesen nonszensz, van egy csomó építőjáték, amiben értem hogy az elemek hogyan illeszkednek és ragadnak/tapadnak/akadna össze, de a lego, ami a legelterjedtebb, fura módon nem értem. Lényegében egy henger ami egy lukba megy. Miért maradna ott az a bütyök? És ha szorul, miért nem kopik? Hogyan jutott ez eszébe valakinek? Nekem soha nem jutott volna eszembe egy ilyen megoldás, hiszen ha rágondolok, elvetettem volna. Fából elképzelve tudom, hogy elkopna és egy idő után értelmetlen. Van a technik legóban az amikor átmegy a lyukon és kitágul a rugalmasság miatt és egy kis perem megtartja, és nem tud vissza jönni. Na az zseniális megoldás, azt értem, ottt tényleg van egy ötlet. De a normál lego-t nem értem.

2021. máj. 17. 22:58
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Egymáshoz szorulnak az elemek, ezért maradnak egyben. Valami műsorban mondták, hogy pár ezred mm pontossággal készülnek.
2021. máj. 17. 23:35
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Különböző anyagoknak különböző kopása van, és ott vannak még a tűrések is. Mérnöki munka ezt kiszámolni.
2021. máj. 21. 06:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!