Milyen kontrollert ajánlotok laptophoz?
Sziasztok!
Elsősorban tapasztalat alapján várom az ajánlásokat, mondjuk úgy, hogy új vagyok a témában, eddig mindig billentyűzet + egérrel játszottam PC-n vagy laptopon. Jelenleg egy 2 éves Acer Nitro 5 laptopom van, Windows 10, i7-7700 HQ, 1050 Ti, 8 GB RAM. Nem egy erőmű (sőt), de amikkel játszok meg amennyiszer játszok, kiszolgál. Ehhez vásárolnék egy kontrollert. Játékok, amikkel szoktam játszani illetve tervezek játszani:
- Telltale Games címei (The Walking Dead, The Wolf Among Us, Tales from the Borferlands, stb)
- Life is Strange részei
- Quantic Dream címei (Heavy Rain, Beyond two Souls, Detroit: Become Human)
- Blacksad: Under the skin
- The suicide of Rachel Foster
- Hellblade: Senua's Sacrifice
Meg hasonló, sztori orientált játékokkal játszanék. A Hellblade: Senua's Sacrifice-nél már belefutottam, hogy ugyan játszható egérrel, billentyűzettel, a harcoknál elég nehézkesen tudom irányítani, sehogy nem jó, hiába próbálom állítani a billentyűzet kiosztást, valahogy nem esik kézre a védekezés, ha meg állítok rajta akkor meg van, hogy a harc közben véletlenül megnyomom és védekezek mikor támadni akartam.
Plusz néha tök jó lenne TV-re kötve is játszani nagyobb képernyőről.
Mit ajánlanátok? Nézegettem már mik vannak, érdemes X-Box kontrollert venni, vagy az ilyen budget kategóriás Trust meg társai márkájú kontrollorek is jók? Az, hogy árban kb. 3-4 szeres különbség van, nem számít, inkább jót akarok venni mint egy olyat, amikkel kompromisszumot kell kötni. De ha teljesen jók az olcsóbbak is, nem akarok 20-on pár ezret sem költeni.
Csak az Xbox. Szerintem a PS-é is jó, de arról személyes tapsztalatom nincs.
Én is megvettem annó egy ilyen "Trust" kategóriás gagyi kontrollert, első játéknál amivel próbáltam pl a joysticekl tudod irányítani hogy milyen szögbe dobj el követ. Na ezzel a gagyi kontrollerrel becélzott egy fix szöget és hiába forgattad a joyt nem változott semmit. Vittem is vissz a boltba, aztán kihoztam helyette a nyilván drágább Xone kontrollert. De annak legalább garantált a támogatottsága.
Köszönöm mindkettőtöknek a választ, ment a zöld pipa.
Akkor pár napig jegelem a Hellblade: Senua's Sacrifice-t, amíg jövőhéten be nem szerzek egy X-Box kontrollert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!