Csgo hiba. Hogyan orvosoljam?
Figyelt kérdés
Igen, én tettem fel azt a kérdést, hogy homályos a játék, és laggol. Nos félig megoldottam, nem homályos a játék, de még mindig laggol. Eddig 400 fpsem volt, most csak 40-50. Pedig erős gépem van CS:GO-hoz, RX 580 és Ryzen 5 3500x kombó.2021. ápr. 18. 19:32
1/11 anonim válasza:
Először is in game a felbontás alatt nincs bekacsolva a laptop teljesítmény bigyula? Az lockol le 48-50re. Ha nem az, akkor drivereket. érdemes ellenőrizni. Esetleg egy teljes steam és játék újrarakás is szóba jöhet. Nálam sosem merült fel eddig ilyesmi pedig gyengébb gépem van.
2/11 A kérdező kommentje:
Szia! Köszi a válaszod! Legújabb driverek vannak, nincs bekapcsolva az energiatakarékos mód. Ez az egyetlen esélyem, hogy újrateklepítem a játékot? :/
2021. ápr. 19. 09:45
3/11 A kérdező kommentje:
újratelepítem*
2021. ápr. 19. 09:46
4/11 anonim válasza:
Jah, vagy ellenőrízted előtte a cs go fájljait steamen. Ha az nem segít akkor újra kell rakni a játékot
5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, szerencsére megoldottam. Ha bárkinek ilyen hiba merül fel akkor írjon egy üzenetet vagy ide egy választ, és segítek.
2021. ápr. 19. 12:11
6/11 anonim válasza:
Engem érdekelne akkor már hogy mi okozta a jelenséget, miért ne :)
7/11 A kérdező kommentje:
Azt nem tudom mi okozta, de úgy oldottam meg, hogy a csíkozódáscsökkentést átállítottam 8x MSAA-ról 2x MSAA-ra.
2021. ápr. 19. 14:27
8/11 anonim válasza:
Már bocsi de, de ezek elég alap dolgok. Úgyértem, kezdő lehetsz a játék világában hisz ezeket elsőként ellenőrzi az ember. Ilyen játékban mint a CS, felesleges ezt a mindenféle terhelő effektet bekapcsolni. Javaslom hogy csak a multicore renderinget kapcsold be, de ahoz érdemes indítási opciókba is szerintem bírni hogy mennyi processzor magot használjon ki a játék! Az alap tudtommal 3, amit a valve játékok kihasználnak. Tehát ha neked 4 magos, akkor oda azt írod hogy: -threads 4, ha 6 akkor -threads 6. Egyébként ha már proci mag, mscomfigban is érdemes a legnagyobbat kiválasztani majd a teljesítmény érdekében. Vissza a játékhoz, vannak különböző hasznos indítási opciók, amivel sokkal jobbá teheted a játékodat, kikapcsol felesleges dolgokat mint az intro videó, vagy joystick támogatás... Emelett a monitorod frissítését is itt kell megadnod. Beállításokról meg annyit hogy mint tegyél full lowra, igazából árnyék amit esetleg lehet nagyobbra vagy uber shader de igazából ezeket is felesleges. Mindig arra törekedj hogy a legszebben fusson a játék (170 legyen meg szerintem mindig), a legátláthatóbb legyen. FXAA, MSAA szerintem egyértelműen off, laggot okoz nem mellesleg fps zabáló nagyon főleg utóbbi. A problémád pedig érdekes mivel a géped erős annyira hogy mindent maxra húzva is stabil 150 feletti fps meglegyen, épp ezért érdekes a dolog, mert 48 akkor szokott lenni ha megy az energia g mód, vagy konzolban legkisebbre veszed az fps-t.
9/11 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Nem is értem most miért lett laggos, régen 400 fps-sel futott.
2021. ápr. 22. 11:07
10/11 anonim válasza:
1001 dolog okozhatja, de ha csak a cs esetében akkor érdekes. Sajnos az utóbbi operationok óta (és a low shaderek kivétele óta) érezhetően rosszabbul fut picit a játék, peldául deathmatch szerveren a normális "sv" (konzolba írd hogy net_graph 1 és látod majd lent) 5-8 között lenne, most azonban 9-12 az átlagos.. Versengőn is sokszor tapasztalok 5-8 körülit ami még telejsen oké, de ott is inkább 2-5 lenne az átlagos jó. Van a beállításokban az uber shader lehetőség, ezt is kipróbálhatod. Kicsit kevesebb fps de elvileg csökkenti a laggot, micro stutteringet. Megjegyzem nekem nem feltétlen vált be, ugyanúgy néha vannak epic micro laggok bár az sv érezhetően jobb lett a szervereken miután bekapcsoltam. Egyébként beállításoknál meg a játék fülnél lesz fent valami olyan hogy max elfogadható szerver ping meccskereséshez vagy mi, azt is ajánlom olyan 40-60 közé belőni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!