Win10-es gépre melyik Sims játékot érdemes telepíteni? A 3-mat vagy a 4-et?
Összehasonlításként: A gépemen remekül fut a Lineage II. de pl a Newerwinter Nights vagy a Diablo II már nem sikerült feltenni.
Jövőhónapban szeretném megvenni a Sims játékot, de nem tudom, melyiket érdemes, hogy vigye is a gépem rendesen.
Hozzáteszem, nem tudom milyen a gépem, mert nem vagyok infó zseni, bocsánat :/
Annak idején sokat játszottam a Sims 3-al, de bármilyen erős volt a számítógépem hozzá, mindig szarul futott. Problémás volt a telepítése is, valahogy fárasztó is volt számomra a játékmenet (mindig fájt tőle a szemem), nehézkes volt az irányítás, túl volt benne bonyolítva minden (építkezés, karrier, stb.) olyan élettelen a karakterek animációja is, ezen kívül ronda a grafikája (persze nyilván akkor nem, ha messziről nézzük a fejleményeket). Igen, tudom, hogy egy 12 éves játékot nem illik így fikázni, de nekem ezek a hibák már a 2010-es évek elején is feltűntek. A Sims 3-on belül egyedül a Világ körül kiegészítő kötött le hosszabb távon. A Sims 4 egy szemmel láthatóan kiforrottabb játék már (pedig ez se tegnap készült), szebbek az animációk, valahogy az ember könnyebben elhiszi, hogy tényleg élnek a simek a játékban, és van érzelmi és lelki világuk, ezen kívül sokkal több lehetőség is van a játékban. Engem személy szerint az nem zavar, hogy a berendezési tárgyak testreszabása nem olyan részletes (sőt, hála Istennek, hogy egyszerűsítettek rajta), ahogy az se, hogy nem teljesen nyílt a világ. Legalább jobban is fut a játék. Persze ez is igényli a combos gépet, ha sok kiegészítő van fent, de legalább élvezhető a játék már. Szóval én a Sims 4-et javaslom... és ha gondolod nézd meg a Sims 1-et is. Szerintem ez a két rész sikerült a legjobban. A Sims 1 azért, mert retro hangulatú, csinos a felülnézetes, 2D-s grafika, nincs túlbonyolítva a játékmenet, és ennek a játéknak a legjobb a soundtrack-je. A Sims 4 a kiforrottsága miatt a legjobb, és ahogy korábban is mondtam, a játékos valahogy el tudja hinni, hogy tényleg valós embereket irányít, valós érzelmekkel, és a megannyi lehetőség is mámorítóbb sikerélményt ad nekünk. Tudom, hogy a Sims guruk a 2-őt és a 3-at mondják a legjobbnak, én 20 évesen szinte csak negatívan tudok ezekről vélekedni, ráadásul mindig rosszul voltam ezektől. Ez alatt nem azt értem, hogy "hűhű mindjárt okádok a játéktól", szóval nem poénkodok, szó szerint rosszul lettem ezektől a játékoktól fizikailag. Elfáradt a szemem, fájt a fejem utána gyakran, hányingerem volt a kameramozgástól, a csúnya textúráktól, stb. Nem tudom miért, egyszerűen nem élveztem egyik részt se, de amikor ezek voltak az új játékok, nyilván függtem azért őket. Meg a Spore-t is...
20/F
Szerintem ez független az operácios rendszertől. Nekem win 7-en és egy kevésbé modern gépen mind a 2 jól elfut, szóval nem lehet nagy igénye. Nem tudom, hogy játszottál-e már bármelyikkel probaként, de sims 4-ből roszz átmenni sims 3-ra,mert egyből kellemetlen lesz az irányítás és feltünő a grafikai különbség.
Szerintem ha a későbbiekben tervezel kiegészítőket vásárolni, akkor érdemes az alapján választani, pl bár a sims 4 Ben bár a fantasy elemek sokkal jobban ki vannak dolgozva, mégis ezt a sims3 ba egy lemezbe lehetett megvenni, ha szeretnél lovakat akkor az csak sims3 van, ha fontos hogy vehess autókat és azzal mennyen mindenhova.
Nekem a sims 4-ben az nem tetszett a legjobban hogy egyszerre csak 1 helyen lehet játszani, de ezzel ellentétben ha bemész valahova egyből megjennek az emberek, így legalább nem egyedül kell ülni egy bárban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!