Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Miért vannak hírtelen FPS...

Miért vannak hírtelen FPS dropjaim?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Miért van mostanában pl. Rainbow Six Siege-ben hírtelen FPS droppom? Értem ezalatt azt, hogy fix 120 fps-el fut a játék, de pl 15 másodpercenként leesik 30 FPS-re, utána pedig vissza fel 120-ra és ez marhára idegesítő, mivel néha pont olyankor droppol amikor nem kéne.

2021. márc. 22. 21:56
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Mikor lett utoljára kipucolva/pasztázva? Hőfok rendben van? Hány vram a kártyád?

Legfrisebb driverek fentvannak?

Milyen RAM van a gépeden?

Esetleg vírusok?

Érdemes ellenőrizni ezeket :)

Nekem is hasonló számaim vannak (95-120), és sosem esett le az fps..

2021. márc. 25. 02:47
 2/5 anonim ***** válasza:

túlmelegedés (pucolás, pasztázás segít, ahogy írták, vagy jobban szellőző helyre és jobban szellőző gépházba átrakás), vagy a videokártya memóriája telik be folyton.

Mivel konkrét alkatrészeket nem írtál, így kicsit nehezebb megmondani. A pucolás amúgy sem árt neki.

2021. márc. 25. 12:55
 3/5 anonim ***** válasza:

1 GB vram elég neki, de az már necces.. Nekem is 1 felett van valamennyivel, de nekem 2 GB.

Lehet melegedik a gép.. egyből jelentkezik ahogy játszol, vagy adott idő után?

Jó lenne tudni a géped pontos alkatrészeit is egyébként.

Plusz persze amiket írtunk, kitakarítás, esetleg pasztázás. Ja meg a drivereket csekkolni!

2021. márc. 25. 22:49
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, elfelejtettem írni, hogy gamer notebookom van :D intel i5-8300, nvidia geforce gtx 1050, 16GB ram, driverek frissek. Most perpill nem leszek gepkozelbe par napig. De amugy, megjegyzem nem feltetlen mindegyik jateknal van. Inkább az R6-nal csak. Illetve a hőfokra mindig figyelek, nem engedem tulmelegedni, illetve hűtöm.
2021. márc. 26. 00:14
 5/5 anonim ***** válasza:

Játékon belül ellenőrizd a beállításokat először is.

V-Sync off!

Monitor HZ legnagyobbra

Resolution Scale 50 szerintem megfelelő, és alatta a Sharpnesst is annyira. Valami probléma biztosan van, esetleg nem fut valami program közben? Vírusírtó például vagy bármi ami szórakozhat közbe. Ha csak R6 akkor érdekes.. Nvidia beállításokat is érdemes atnézni, G-Sync támogatás van? Nálam (AMD panel) tudok külön játékra dolgokat állítgatni például csomó mindent, nemtudom másik oldalon ez hogyan van. Lehet ott van rátéve valami marhaság. Esetleg ha nagyon nagy a fov (max), vagy magas élsímítást használsz nagyon, az is okozhat ilyen eséseket szerintem, de ez nem biztos.

2021. márc. 26. 01:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!