Miért okoz számomra rosszullétet a Minecraft játék közben?
A rosszullét abban nyilvánul meg, hogy fejfájást, hányingert és izzadást okoz (szóval eléggé levert leszek tőle).
Utána olvastam magyar/angol fórumokon is. Itt főleg a kamerabillegéssel/view bobbing-al és képfrissítéssel kapcsolatban van kiírva kérdés, de sajnos nekem nem oldotta meg a problémát. Olvastam olyat is, hogy a FOV-ot érdemes magasabbra tenni, és/vagy nem full screen-ben játszani.
Régebben többet is játszottam vele, főleg saját fejlesztések tesztelése miatt, viszont jó pár éve kerülöm a játékot, pont emiatt. Valaki tapasztalt hasonlót? Valami textúra pack, vagy beállítás segített rajta?
Az a baj az ilyen játékokkal, hogy a szemed szerint egy világban mozogsz nem is akárhogy, a többi érzékszerved szerint meg ülsz.
Nekem egy Minecraft koppintással volt ilyen bajom, mikor építeni akartam délután a buszon. Látás alapján néztem fel le, mentem ide oda, egyéb érzékek alapján meg rázkódtam a buszon hazafele. Meg mivel ennek a kettőnek semmi köze se volt egymáshoz, jött egy enyhe kis hányinger/rosszullét érzés.
igen lehet #2>>#1
FreddyD is rosszul lett valamelyik jatektol :D
probald ki teszteld meddig birod azt
ha mas 3D jatekokkal jatszol amugy akkor meglehet hogy a kockakkal van a bajod
es ezen valoszinu RTX-MC sem segitene
engem nem keszit ki de zavar hogy valosagot varnam tole, hogy 3D ben azt formalhasam gyerekjatek modjara, erre meg "legozni" kell, kiabrandiTo
Nálam a Mesterlövész okozott ilyet. Fél óra után töröltem is (FreddyD hatására töltöttem le). Ott a kamera billegés volt a gond.
Kamerabillegés ki, vsync be. Igazából mást nem hiszem, hogy lehet csinálni. Más játékban semmi hasonlót nem tapasztalsz?
Köszönöm!
#3 lehet nézek hasonló játékot, ahogy az #1-es is írta, hátha szűr valamit a kockás logikában.
#4 eddig nem találkoztam olyan játékkal, ami ilyesmit okozna. MOBA-tól a FPS/belső nézetes játékok-ig mindenfélével játszottam anno huzamosabb ideig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!