Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Miért nem jönnek a Minecraftba...

Relierf kérdése:

Miért nem jönnek a Minecraftban a slime-ok?

Figyelt kérdés
A www.chunkbase.com oldalon a slime Finder oldalon kikerestem egy chunkot, ahol elvileg spawnolnak a slime-ok. A 13-as szinttől a 40. szintig kibányásztam a követ, három blokkonként teraszokat építve, kb 9-es fényviszonynál. Mégsem jönnek a slime-ok. Java-editiont használok. Valami ötlet?

2021. febr. 15. 15:08
 1/5 anonim ***** válasza:

survival / hardcore világ, vagy kreatívban teszteled ('/gamerule doMobSpawning true' legyen visszakapcsolva)?

Igaz, hogy 1.12 óta a világgenerálás nem változott (csak annyit, hogy az óceánok kisebb különböző óceáni biomokra oszlanak), de lehet hogy a slime chunkok változtak...

Esetleg próbáld 4 blokkos belmagasságokkal, vagy mocsári slime chunkokon.

2021. febr. 15. 16:12
 2/5 A kérdező kommentje:
Survival módban játszom. Általában mocsárban vadászom a slime-okat, de a jelenlegi mappon max 30-40 blokkos mocsarakat találtam, ahol csak a creeperek meg a csontvázak teremnek, semmi más. Ezért gondoltam, hogy megpróbálom a mélyben. Legfeljebb mebpróbálom a szomszédos csánkot. Köszi a tanácsot.
2021. febr. 15. 17:58
 3/5 anonim ***** válasza:

A slime-ok a "slime chunk"-okban kizárólag a 40-es magassági szint alatt (de 0-s fölött) spawnolhatnak, a játékostól legalább 25 blokkra, fényességi szinttől függetlenül. A helyet azonban mégis érdemes kivilágítani, hogy más mobok ne spawnolhassanak oda, ugyanis az csökkentené a farm hatékonyságát. A nagy slime-oknak szükséges egy legalább 3*2,5*3-as hely (~3*3*3).

A mocsarakban az 50-es és a 70-es szint között a 7-es fényességi szint alatt spawnolhatnak a hold állásától függően. Újhold esetén nem spawnolhatnak, teliholdkor viszont rengetegen is lehetnek. A kettő között közepes mennyiségűvel találkozhatsz.

A hold állása (ha jól tudom) a "slime chunk"-os módszerre nincs hatással.

Ha egy hatékony slime farmot szeretnél építeni, én ezt az oktató videót ajánlom: https://www.youtube.com/watch?v=zgs4K6aURmY&t=339s

2021. febr. 21. 11:34
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzászólást. A hold állásától függő spawnolásról nem tudtam és a videó is hasznos volt.
2021. febr. 23. 07:57
 5/5 anonim ***** válasza:

Nekem ez vált be: [link] és egyszerűbb megépíteni mint a shulkercraftosat.

Illetve azért nem spawnolnak mert közel vagy építs fel a Y135-165 magasságig ott afkolj és spawnolni fognak

2021. máj. 9. 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!