Miért nem jönnek a Minecraftban a slime-ok?
survival / hardcore világ, vagy kreatívban teszteled ('/gamerule doMobSpawning true' legyen visszakapcsolva)?
Igaz, hogy 1.12 óta a világgenerálás nem változott (csak annyit, hogy az óceánok kisebb különböző óceáni biomokra oszlanak), de lehet hogy a slime chunkok változtak...
Esetleg próbáld 4 blokkos belmagasságokkal, vagy mocsári slime chunkokon.
A slime-ok a "slime chunk"-okban kizárólag a 40-es magassági szint alatt (de 0-s fölött) spawnolhatnak, a játékostól legalább 25 blokkra, fényességi szinttől függetlenül. A helyet azonban mégis érdemes kivilágítani, hogy más mobok ne spawnolhassanak oda, ugyanis az csökkentené a farm hatékonyságát. A nagy slime-oknak szükséges egy legalább 3*2,5*3-as hely (~3*3*3).
A mocsarakban az 50-es és a 70-es szint között a 7-es fényességi szint alatt spawnolhatnak a hold állásától függően. Újhold esetén nem spawnolhatnak, teliholdkor viszont rengetegen is lehetnek. A kettő között közepes mennyiségűvel találkozhatsz.
A hold állása (ha jól tudom) a "slime chunk"-os módszerre nincs hatással.
Ha egy hatékony slime farmot szeretnél építeni, én ezt az oktató videót ajánlom: https://www.youtube.com/watch?v=zgs4K6aURmY&t=339s
Nekem ez vált be: [link] és egyszerűbb megépíteni mint a shulkercraftosat.
Illetve azért nem spawnolnak mert közel vagy építs fel a Y135-165 magasságig ott afkolj és spawnolni fognak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!