Nagyon hiányzik a The Last of Us! Hasonló játékok?
Nem rég kijátszottam a 2-t, előtte az 1-et és most nagyon hiányzik, nem tudok mivel játszani. Próbáltam több játékot is, előfizettem PS Nowra, hátha onnan találok valamit, de szóra sem érdemesek. Bármibe belekezdek, az egyszerűen nem tetszik annyira, vagy pár óra után megunom, nem néz ki olyan jól, vagy a sztorija nem bejövős, úgyhogy most csak sóvárgok a The last of us után😥 A days gonet elkezdtem, gondoltam jó lesz, zombis ez is, de hát nem nagyon tetszett.
Watch dogs 3-at gondoltam, hogy megveszem mert abból tökre tetszett az 1-2. Szerintetek? Valami ötlet? Cyberpunkot ne írjátok, mert PS4 pro-n nem fut rendesen.
Detroit: Become Human
PS exkluzív cím volt, de már a PC-sek is játszhatják, PS5-re is tervezik majd kiadni. Nincs PS-em így én is sóvárgok a The Last of US 1-2-ért... 😀 Csak ezért nem fogok konzolt venni, illetve inkább úgy fogalmazok, még ellenállok a kísértésnek. Na, ha a Detroit: Become Human-t nem ismered, próbáld ki, 3 karaktert irányítasz, te alakítod a sztorit, meglehetősen sok befejezés érhető el, 99-et írnak. De markánsan eltérő befejezés kb. 10 körül lehet. Én háromszor vittem ki eddig laptopon, mind a háromszor lesokkolt Kara sorsa, nem sikerült a happy end. Elsőre ugye vakrepülés volt, másodjára azért kíváncsiskodtam a többi karakterrel is, "mi van ha másfelé viszem a sztorit" és ez ütött vissza negatívan Kara történetében, harmadjára meg Kara-val kíváncsiskodtam, hogy merre lehet vinni vele a történetet, aztán később egyetlen rossz döntés instant kill. Most kicsit jegelem a játékot, negyedjére csak sikerül vele a happy end. 😀 Van alapból magyar felirata, ha fontos lenne. Bár ezt szinte minden PS tulaj ismeri, lehet nem kell bemutatni.
Life is Strange
PC verzióra van magyarítás, PS-re nincs tudtommal. Sokáig iskoláslányszimulátornak tartottam, aztán amikor "na nézzük meg" jelleggel megvettem, azt is csak azért mert akciós volt Steam-en, kb. a 10. percben mikor megszólalt a főcím zene... ott varázsolt el teljesen. Jó a hangulata, jó a sztori, jók a zenék, jók a karakterek és kipurgál lelkileg rendesen mire a végére érsz. Az első epizód (igen epizodikus, 5 részes) ilyen tutorial jellegű, megismered a szereplőket, a játékmenetet, az irányítást, de az utolsó percei olyan cliffhangert produkálnak, csak néztem, hogy te jóisten mi ez a játék? Jó értelemben.
Life is Strange: Before the Storm
Ha tetszett a LiS, próbáld ki ezt is, előzménysztori, 3 évvel korábban játszódik. De ne ezzel kezdd, jobb élményt ad, ha ezzel játszol másodjára. Amúgy is később jelent meg. Magyarítás csak Pc-re van tudtommal.
Life is Strange 2
A LiS és a LiS:BtS baromi magasra tette a lécet, a LiS 2 meg számomra vegyes élményt adott. Nem volt rossz, jó a sztori, a zene, a karakterek, de valahogy lapos az egész, a játék csúcspontja a harmadik epizódja, ott azt hittem na, magára talált a játék, de nem. Nekem nem hozta azt a katartikus élményt a végén. A LiS-ben meg több ilyen pillanat is van, nem csak a vége. Felirat csak PC-re van magyar felirat.
Beyond two souls
Kiadták PS4-re is. Meg PC-re. A Detroit után játszottam, valljuk be, trónfosztás nem történt nálam, a Detroit jobb. 😀 De nem rossz, bár laptopon az irányítás fura, de szokható. A QTE (quick time event) viszont néha bántóan "következmények nélküliek". Értsd: nem halsz meg, csak másfelé megy a történet. A történet viszont megmentette nálam, ezért inkább pozitív a véleményem róla. Lehet kooperatívan is játszani, mert Jodie és Aiden a két főszereplő, bár Aiden egy szellem, és sokszor Aiden segítségével lehet továbbjutni. Ha egyedül játszol, ilyenkor át kell váltani Aiden-re. Felirat van hozzá alapból.
The Walkin Dead
A végére hagytam azt, ami megszerette velem ezeket a narratív játékokat. A grafikája direkt ilyen, cell shaded, képregényes. A trailer az első évad első epizódja. Összesen 4 évad, évadonként 5 epizód, kivéve az utolsó mert az 4 részes. Ez 19 epizód, részenként 2-3,5 óra közötti játékkal. DLC-k nélkül, mert azok is vannak, azok rövidek, a 400 days összesen kb másfél óra, a Michonne ugyan 3 részes, de kb. 3-4 óra a három rész. Kicsi párhuzam van a The Last of Us-al és itt nem a zombikra gondolok, hanem egy felnőtt egy kisgyerekre vigyáz ebben a világban. PC verzióra van felirat, már a Defintive Series kiadáshoz is, PS-re nincs.
Nem tudom mennyire jönnek be ezek a játékok, mert elég "fura" a játékmenetük, ezért sokszor ekézik is ezeket, hogy nem igazi játékok. De az vitathatatlan, hogy ha fogékony rá az ember, különleges élményt adnak. A Detroit ebből a szempontból újító, az hagyományos értelemben is játékosabb, mint a többi. De még mindig interaktív animációs film.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!