Minecraft fizika hiánya. Valaki tud segíteni?
Én mondhatom, hogy jó vagyok minecraftban, és tudom, hogy a való világ, és a minecraft fizikája párhozamos egyenesek. De a minecraftnak van valamiféle fizikája. Pl. Ha jobbclickelek egy karra, azt meghúzza, és redstone jelet fog adni, a homok leesik, ha csalások be vannak kapcsolva, akkor működnek a parancsok stb. Tudjátok miről beszélek. Elég alapnak tűnik, ugye? Na ezért furcsa, hogy a mozgáson, block lerakáson, kiütésen kívül SEMMI SEM MŰKÖDIK!
Eddig csak egy redstone és command block világban tapasztaltam, hogy egy ilyen szörny közelében robbanó hógolyó programozása közben nem tudom eldobni azt. A command-blockra kattintva semmi sem volt benne, és a három beállítás (impulse/repeat/láncolt[nem szoktam ezt használni, nem tudom mi a neve], condictinal/uncondictinal, needs redstone/always active) ilyen megnyomhatatlan állapotot vett fel, mintha le lett volna zárva, akárcsak a nehézségi fokozat hardcoreban. A kart nem tudom meghúzni, és az a kar, ami meg volt húzva, az nem ad redstone jelet, akárcsak a lerakott redstone fáklya. A frissen lerakott redstoneok nem kapcsolódnak, de a régiek úgy maradnak, még ha ki is ütjük mellőle azt, amihez kapcsolódott. Az entitársok eltűnnek, beleértve az itemeket, szörnyeket. A homok nem esik le, és nem gyulladunk meg a lávában, ami nem folyik, de szerintem ha lett volna egy korábban lerakott láva, a lefolyt állapotában ragadt volna. A parancsok nem működnek.
Összegezve: a commandblockok parancsait leszámítva nem lehet megváltoztatni egy block TAGjét, az entytik eltűnnek.
TheBigO 5 NIMD sorozata egyik részében láttam hasonlót, hogy kivette a vanilla datapackot. Én nem írtam be semmiféle datapackos parancsot, de megpróbáltam visszaranki. Mondanom se kell, hogy nem sikerült.
Eddig csak egy világban néztem azóta nem nyitottam meg más világot. Minecraft újraindítása: pipa.
Minecraft java edition eredeti vanilla 1.16.4
Kérlek ne trollkodjatok, azon a mapon egy videót is forgatok jelenleg, valami ötlet, hogy mi ez, és vissza lehet állítani legalább a redstone szerkezeteimet?
Haver... csak azért írok, hogy ne érezd már úgy, hogy senki rád se szarik, de...
Sajnos fogalmam sincs. Ez nagyon fontos.
És meg lennék lepve, ha itt valaki venné a fáradtságot, és ennél építőbb, jószándékúbb hozzászólást hagyna itt, mint az enyém, de tévedjek :D
Neked meg sok sikert :D
Ja és struktúrablokk segítségével át tudod rakni az építményedet egy másik map-re.
Kijelölöd a sarkokat, lemented, "%appdata%\.minecraft\saves\[A világod]\generated\minecraft\structures" mappában megtalálod a struktúrád (építményed) .nbt fájlját, azt átmásolod egy újonnan létrehozott világod mappájába ugyanúgy a fenti minta alapján. Ha annak nincs "generated" mappája, akkor csinálj egyet, nevezd el úgy, majd abba egy "minecraft", abba egy "structures" és oda beilleszted.
Majd abban az új világban a struktúrablokkon a betöltés módot választod.
(Bármilyen nevet adhatsz a struktúrádnak, csak egyezzen.)
A lehívása: "/give @s minecraft:structure_block"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!