Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Szerintetek egy 11 éves...

Szerintetek egy 11 éves fiúnak kéne Doom Eternal-lal játszania?

Figyelt kérdés
Kisebb unokatesóm szeretné ezt a játékot, kíváncsi vagyok

2020. dec. 21. 17:13
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
Egyéb, kifejtem kommentben
34 szavazat
1 2
 1/16 anonim válasza:
62%
Csak a 2016-ossal játszottam de az is nagyon brutális(jó módon) azt nem mondom hogy a kampány kijátszása után az utcán foglya fojtatni pisztollyal de én biztos nem engedném.
2020. dec. 21. 17:23
 2/16 anonim ***** válasza:
84%
Nehéz kérdés. Szerintem én engedném, de valszeg sokan nem értenének velem egyet. De ha belegondolsz, ahhoz képest amit pl valovilágban lát, a doom az semmi.
2020. dec. 21. 17:36
 3/16 anonim ***** válasza:
71%

"E TERMÉK TARTALMA ESETLEG NEM MEGFELELŐ

MINDEN KOROSZTÁLY SZÁMÁRA"

Majd innen továbblépve piros 18-as jelzés. Egyértelműen nem!

2020. dec. 21. 17:42
 4/16 anonim ***** válasza:
69%

Tudom, hogy elvileg van sztorija a játéknak, de alapvetően az értelmetlen erőszakra épül (mindent el kell pusztítani gondolkodás nélkül ami szembejön).

Úgyhogy a magam részéről én senkinek sem ajánlanám, de ha nagyon akarja, akkor 15-6 éves kortól engedném.

Nem az erőszakkal van elsősorban a gondom, hanem az erőszak céljával és okával, illetve az explicitásával. Egy GTA-t pl engednék mondjuk 12 éves kortól, mert ugyan az is erőszakos, de legalább lehet azokra a krédésekre választ adni, hogy "ki?" "kit?" és "miért?" :D

Bár egyébként az a tapasztalatom, hogy az ilyen korú gyerekek akkor sem fognak fel kb semmit a sztoriból, ha megpróbálod elmagyarázni nekik, egyszerűen a játékmenet jobban érdekli őket (menj oda és csináld ezt v öld meg azt) mint az, hogy miről szól a játék. Akkor meg inkább Simsezzen vagy Wormsözzön:D

2020. dec. 21. 19:25
 5/16 anonim ***** válasza:
89%
Démonokat ölsz tehát a jó érdekében teszed. Engedd játszani! :D full keresztény game
2020. dec. 21. 21:48
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Én ebben a korban a GTA VC-t és az RtCW-t toltam, majd a Doom 3-mat, mégsem álltam neki a várost gyilkolászni.
2020. dec. 21. 23:14
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Ez a rosszra nevel szöveg azoknak a kedvence akik sosem akarták nevelni a gyereküket, és kerestek valamit amit okolhatnak a gyerek bármilyen hibájáért. 40-50 éve a zene volt, 30-40 éve a dnd, 20-30 éve meg a játék. Ha a szülő este a gyerekkel ül le beszélgetni sörbontás helyett akkor tök mindegy mit csinál a szabadidejében.

Amúgy meg olyan szinten színes a doom eternal hogy nem is lehet komolyan enni benne az erőszakot, nagyon stilizált irányba mentek el, a lassan 20 éves doom 3 sokkal ijesztőbb lenne egy 10 évesnek.

2020. dec. 22. 02:19
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Doom 1 el kezdje, ismerje meg a feanchiset.
2020. dec. 22. 07:54
 9/16 anonim ***** válasza:
16%

A képvilága túl explicit. Ez a hátránya amodern játékoknak.

Egy gyerek pl a halált vagy a sérülést úgy képzeli el, ahogy a fantáziája tudja. Pl egy 1-2 éves gyerek úgy képzeli el a komoly sérülést, mint a plüssmaci felszakadását, hogy vatta van belül. Ez viccesen hangzik, de így van:D

Szóval ha könyvben olvassa, hogy "súlyos sebet kapott" vagy esetleg azt, hogy valaki meghalt, nem sokkolódik a dolog brutalitásától, mert csak a saját határain belül képzeli el.

Egy régi verekedős-gyilkolós játékban legdurvább esetben fröcsögött a piros, aztán annyi. Ténlyeg kemény esetben leesett egy végtag v fej, de nem nézett ki durván. Pl Mortal Kombat 2. Eszembe se jutott anno, hogy durva lenne, ráadásul vicces hangok is voltak benne, meg olyanok h flippergépet dob a másikra meg ilyen baromságok:D

Ehhez képest pl a Mortal Kombat X hiába ugyanaz mint a régi, csak új grafikával, mégsem való a fiatalabb korosztálynak, mert mutatják ahogy cafatolódnak az emberek, szilánkosra törnek a cosntok, trancsírozzák egymást, stb...

És ezért a GTA pl sokkal fiatalbarátabb, mert nem részletezik túl a brutalitást benne. Meghalnak? Persze. Sikítanak, eldőlnek, kifolyik a vérük, ennyi.

Szóval pl a régi Doom simán mehet a gyereknek. Az Eternity nem.

2020. dec. 22. 16:43
 10/16 anonim ***** válasza:
81%
Tesómmal Doomon és Mortal kombat ön nőttünk fel, mégis normális felnőttek lettünk. 11 éves gyereknek az ilyen még sem kottyan. Ráadásul a Doomban csak démonok halnak, az animációk pedig direkt viccesre vannak véve. Azt még hozzáteszem hogy hamar meg is unná, mert valszeg az 1.pályán elakadna szegény.
2020. dec. 22. 18:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!