Milyen lett a Cyberpunk 2077 PC-n, pro és kontra szemszögből, részletesebben?
Pro: vannak benne érdekes küldetések, jól van megírva, az asztali szerepjáték rajongói imádni fogják.
Kontra: Minden más. Az év legnagyobb játékos csalódása, pedig nem vártam tőle sokat.
izmos vas van alatta akkor nincs gond. Bár a bugok idegesítőek és rontják a játék élvezetét sokszor. Természetesen a hype amit vertek köré nagyobb lett mint mindig. Nem kell túlgondolni.
A küldik közben scriptelt forgalom igencsak zavaró.
Pro: Egy jól összerakott történet és immerzív világ.
Kontra: Bugos. Szerencsére semmi game breaking, de a játék nagy hangsúlyt fektet az immerzióra és a bugok pont ezt törik meg.
Viszont fontos megjegyezni, hogy ezeket a kozmetikai hibákat javítani fogják. A Witcher 3 sem volt bugmentes, amikor megjelent.
pro - visszaadja a Cyberpunk 2020 világát, a 80-as évek végének neonfényes hangulatát, ezt nagyon jól fogták meg a készítők, nem modernizálták túl a világot.
- A történetben feltűnnek a klasszikus Cyberpunk elemek, aki ismeri a Cyberpunk 2020 világát, az sok dolgot fedezhet fel.
- Jól balanszírozott rendszer a harc és hackelés között.
- Kontra: Nem igazi szerepjáték lett, csak a mai fiataloknak megfelelő lebutított hibrid. Meghagyták a statisztikai sebzést, de nem körökre osztott a harc, mint pl a New Vegas-ban.
- Kevés a kezdő életúti választás. Nem lehetsz Media, Rockerboy, Techie, Cop, Fixer. Igazából mindegy, hogy nomad, vagy corpo vagy, úgyis Solo leszel. Még csak nem is netrunner. Ez számomra nagy hátrány.
- A karakteralkotásnál nincs kockadobás, és nincsenek valós statisztikák ez a perk rendszer a legrosszabb, amit egy szerepjátéknál kitalálhatnak. Megölik vele.
- Kevés a Skill, amit felvehetsz, illetve specializálódhatsz. Ennyi idő alatt a teljes C2020 szabályrendszert át tudták volna ültetni, sajnos lebutították
- Teljesen kimaradt az IP Multiplier rendszer, ami a szerepjátékban a fejlődést befolyásolta keményen.
- Fegyverek sebzése nem D-ben van megadva, azaz nem kockadobás multiplierre kapjuk meg, nem látunk bele a valós hatásokba.
Összességében - egy a hangulatot nagyon jól visszaadó, jól játszható játék (nagyon jól optimizált, gyenge pc-n is jól fut), ami sajnos nem szerepjáték, csak egy hibrid és sajnos messze nem olyan keményvonalas, mint mondjuk egy Morrowind volt anno.
Nagyon régen játszottam már játékkal, de az utóbbi időben mindkét dolog amit vártam egy nagy csalódás lett. Először a Death Stranding, az is egy túlhypeolt szar, béna és elavult történettel, a játék azt mondja, hogy "make connection", erre pár hónapra rá az egész világban a disconnection és stay home lesz a túlélés kulcsszava.
A Cyberpunk legnagyobb baja az, hogy elavult. 8 éve kezdték el fejleszteni, akkor még pont jött be a menőbe a neonfényes dolog, azóta eltelt 8 év, és másfelé haladt a világ, meg itt a vírus, és közel se ilyen világ van most, mint a játékban, meg össze-vissza lopkodott az egész történet és képi világ.
Arra tökéletes, ha odaadják ingyen és találsz egy kukában mellé egy PS5-öt vagy egy erős gépet, akkor eljátszogat vele pár napig az ember, de ilyenért pénzt nem adnék.
6os, de vaskalapos XD Ennyi erővel a Civilization IV az RPG, de a Kingdom Come Deliverance nem:D
PRO: hangulatos és tartalmas helyszínek, jól megírt karakterek, jól eljátszott karakterek, részletekig kidolgozott világ. Csak úgy sétálgatni a városban is jó érzés, és kb mindig történik valami. És az én gépem a minimum rendszerkövetelményeknél cska kicsit van feljebb, de meidumon szépen elfut és még így is nagoyn szép a látvány.
Kontra: az autóvezetés elég kényes
Zavaró buggal nem találkoztam. De idővel majd javítják őket. A Witcher 3-nál is ez volt, csak ott nem voltak ekkorák az elvárások, mint most.
Véleményem szerint elsősorban a konzolosok sírnak (kb jogosan, mert ott nem fut úgy, mint PC-n), illetve azok, akik úgy felültek a hype-vonatra, hogy nem fogták fel mit fognak kapni.
Van benne már vagy 7 órám és fősztoriban még a prológust se csináltam meg:D tartalmas jószág.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!