Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Melyik játékot lenne érdemes...

Melyik játékot lenne érdemes elkezdeni az alábbiak közül?

Figyelt kérdés

Az elmúlt években egyre kevesebb időt szánok játékokra, így jobban megválogatom, hogy mibe kezdek bele.

Az elmúlt 3 év leginkább a Fallout játékokról szólt, pótoltam az első két részt, majd újra végigjátszottam a 3. és 4. részt is, ezúttal kiegészítőkkel (egyébként a New Vegas a kedvenc játékom, azt 2016-ban fejeztem be 3. alkalommal).

Legutóbb pedig a Bioshock első része volt terítéken volt terítéken.

Illetve még a Witcher 3 amit kiemelnék (ezt 2018 elején fejeztem be), akkor annyira megtetszett, hogy a könyveket is elolvastam, de a lelkesedés elfogyott és az első két játékot azóta sem pótoltam. Talán az is az oka, hogy a fantasy továbbra sem a kedvenc műfajom.

Legszívesebben a Disco Elysium c. játékot kezdeném el újra, mert az első 1 óra alapján kifejlesztett megtetszett, de az márciusban fog bővített kiadást kapni, így addig várnék vele.

A Divinity: Original Sin játékok is megvannak, de ott nem férne bele mindkét rész, és nem tudom, hogy mennyire lenne érdemes a másodikkal kezdeni. Illetve úgy érzem, hogy itt is az lenne, mint a Witcher esetében, tehát akkor sem térnék vissza az első epizódhoz, ha a második tetszene.

Ami még kifejezetten érdekel az a Planescape: Torment, azt is régóta szeretném végigjátszani, és úgy tudom, hogy ennek a hossza is emészthető (30-50) óra.

Illetve még van néhány cím, de azokat csak a szavazásban tüntetem fel.

Megköszönnék néhány véleményt, személyes tapasztalatot is. :)

2020. dec. 17. 10:31
A kérdező szavazást indított:
Planescape: Torment
Divinity: Original Sin
Divinity: Original Sin 2
BioShock 2 és BioShock Infinite + Burial at Sea
System Shock 1. és 2. rész
S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
Deus Ex (2000)
The Long Dark
Subnautica
Arcanum: Of Steamworks and Magick Obscura
26 szavazat
 1/9 A kérdező kommentje:

Azzal tisztában vagyok, hogy eltérő műfajú játékok, de ezek mindegyike érdekel és egyaránt szívesen játszanám mindet.

Illetve a fenti listát kiegészíteném még az Undertale c. játékkal is.

Alapvetően a listán kívüli ajánlást is szívesen fogadnék, de ezek mindegyike megvan, és végigjátszásra vár (sőt, többel már játszottam is 1-2 órát).

2020. dec. 17. 10:35
 2/9 A kérdező kommentje:
Illetve azt is megjegyezném, hogy értelemszerűen nem kizárólag ezekre a válaszokra és szavazatokra fogok hagyatkozni, nem azt várom, hogy helyettem az oldal felhasználói döntsenek, pusztán kíváncsi vagyok, hogy ki melyik címet választaná, és ezért örülnék személyes beszámolóknak, kedvcsinálóknak is a szavazatok mellett. :)
2020. dec. 17. 10:40
 3/9 anonim ***** válasza:
87%

Kérdés mennyi időt szánsz rá, mert vannak ezek között olyanok, ahol le kell ülni minimum 5-6 órát egyben, hogy megtanuld a játék alapjait.

Ha nem zavar, hogy egyszer úgymond le kell üli megtanulni, akkor Divinity Original Sin 2 jó választás, nem feltétlenül kell hozzá az első rész, viszont itt ha kalandozni és felfedezni is akarsz, minden extrával 80-100 óra simán meglesz.

Illetve a listán nincs, de Dragon Age Inquisition, de az megint seggelős az elején, ha mindenféle extra fegyvert stb akarsz, akkor 60-80 óra, ha csak a történeti szálon szaladnál át, akkor 30 órából simán megvan, cserébe a több párkapcsolati történeti szál miatt érdemes lehet többször kijátszani.

2020. dec. 17. 10:49
 4/9 A kérdező kommentje:

Alapvetően, ha már elkezdek egy játékot, akkor szeretek benne elmerülni, és a fontosabb, érdekesebb mellékküldetések teljesíteni szoktam, illetve a térképet is szeretem felfedezni és feljegyzések többségét is el szoktam olvasni.

Az nem okoz gondod, ha magasabb a tanulási görbe, most lesz időm elsajátítani az alapokat.

Viszont 80-100 óra lehet tavaszig is eltartana abban a tempóban, ahogy játszom.

2020. dec. 17. 10:57
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Két irányból is meg lehet közelíteni: vagy folytatod a játéksorozat többi tagját, hogy az élmény fennmaradjon (Bioshock 2, DLC, de akár az Infinity is mehet), vagy pedig valami új élményt próbálsz ki. A harmadik kategória a nosztalgia lenne azokkal a nagyon régi kiadásokkal. Nekem ezek közül a STALKER volt kicsit csalódás, mert azok a játékelemek amik 2007-ben ütősek voltak, 10 év múlva már gagyinak hatottak.

Van most 2 szavazat a Subnauticán, mindenképpen ajánlott, viszont ha 100%-ot akarsz csinálni, ahhoz kell idő. Nekem 71 óra alatt volt meg.

The long dark - elkezdtem, majd félbehagytam, türelmetlen voltam az állandó lootolás és túlélés miatt, illetve több hónap alatt annyit frissült a játékmechanika és sztori szál, hogy újra el kellett nulláról kezdeni, emiatt viszont megint meguntam, de szeretném folytatni. Ez sem kis játék, howlongtobeat.com szerint 152 óra a 100%, 18 a sztori. A többi mind túlélő kihívás.

Undertale - mindenképp, erre szavaztam volna. A sztori, a zene és humora is ott van. Ezzel kapcsolatban már írtam hosszabb választ, itt:

https://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__jatekok__10794987..

https://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__jatekok__10619518..

2020. dec. 17. 11:02
 6/9 anonim ***** válasza:
Bioshockokat told a többi részét. Konkrétan a durva az egészben, hogy az első résszel elindul az egész történet, de az Infinite és annak a két DLC-je egy igaz " húb+" befejezést dob a történetre. Nálam ha játék és sztori, akkor top 3-ban mindig benn lesz amit ott alkottak.
2020. dec. 17. 12:07
 7/9 anonim ***** válasza:
73%

Az Arcanum szerintem jó lezárása a Fallout-os éveidnek, mivel a játékmenet és az azonos fejlesztők révén erősen kapcsolódik a sorozathoz. Az unoffical patch-et mindenképp rakd fel, ha nem akarsz lépten-nyomon bugokba botlani.

Utána pedig Planescape: Torment -> Disco Elysium.

Ezek között elég szoros evolúciós kapocs van és általában szeretni szokták őket a klasszikus Fallout játékok kedvelői.

2020. dec. 17. 12:08
 8/9 anonim ***** válasza:
Ui: Az Infinite által megérted magát a Bioshock világát a két DLC-vel meg az első rész válik teljes egésszé, de nem akarok spoilerezni :)
2020. dec. 17. 12:09
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Long Dark! Most télen ütni fog neked hangulatban.
2020. dec. 17. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!