Melyik játékot lenne érdemes elkezdeni az alábbiak közül?
Az elmúlt években egyre kevesebb időt szánok játékokra, így jobban megválogatom, hogy mibe kezdek bele.
Az elmúlt 3 év leginkább a Fallout játékokról szólt, pótoltam az első két részt, majd újra végigjátszottam a 3. és 4. részt is, ezúttal kiegészítőkkel (egyébként a New Vegas a kedvenc játékom, azt 2016-ban fejeztem be 3. alkalommal).
Legutóbb pedig a Bioshock első része volt terítéken volt terítéken.
Illetve még a Witcher 3 amit kiemelnék (ezt 2018 elején fejeztem be), akkor annyira megtetszett, hogy a könyveket is elolvastam, de a lelkesedés elfogyott és az első két játékot azóta sem pótoltam. Talán az is az oka, hogy a fantasy továbbra sem a kedvenc műfajom.
Legszívesebben a Disco Elysium c. játékot kezdeném el újra, mert az első 1 óra alapján kifejlesztett megtetszett, de az márciusban fog bővített kiadást kapni, így addig várnék vele.
A Divinity: Original Sin játékok is megvannak, de ott nem férne bele mindkét rész, és nem tudom, hogy mennyire lenne érdemes a másodikkal kezdeni. Illetve úgy érzem, hogy itt is az lenne, mint a Witcher esetében, tehát akkor sem térnék vissza az első epizódhoz, ha a második tetszene.
Ami még kifejezetten érdekel az a Planescape: Torment, azt is régóta szeretném végigjátszani, és úgy tudom, hogy ennek a hossza is emészthető (30-50) óra.
Illetve még van néhány cím, de azokat csak a szavazásban tüntetem fel.
Megköszönnék néhány véleményt, személyes tapasztalatot is. :)
Azzal tisztában vagyok, hogy eltérő műfajú játékok, de ezek mindegyike érdekel és egyaránt szívesen játszanám mindet.
Illetve a fenti listát kiegészíteném még az Undertale c. játékkal is.
Alapvetően a listán kívüli ajánlást is szívesen fogadnék, de ezek mindegyike megvan, és végigjátszásra vár (sőt, többel már játszottam is 1-2 órát).
Kérdés mennyi időt szánsz rá, mert vannak ezek között olyanok, ahol le kell ülni minimum 5-6 órát egyben, hogy megtanuld a játék alapjait.
Ha nem zavar, hogy egyszer úgymond le kell üli megtanulni, akkor Divinity Original Sin 2 jó választás, nem feltétlenül kell hozzá az első rész, viszont itt ha kalandozni és felfedezni is akarsz, minden extrával 80-100 óra simán meglesz.
Illetve a listán nincs, de Dragon Age Inquisition, de az megint seggelős az elején, ha mindenféle extra fegyvert stb akarsz, akkor 60-80 óra, ha csak a történeti szálon szaladnál át, akkor 30 órából simán megvan, cserébe a több párkapcsolati történeti szál miatt érdemes lehet többször kijátszani.
Alapvetően, ha már elkezdek egy játékot, akkor szeretek benne elmerülni, és a fontosabb, érdekesebb mellékküldetések teljesíteni szoktam, illetve a térképet is szeretem felfedezni és feljegyzések többségét is el szoktam olvasni.
Az nem okoz gondod, ha magasabb a tanulási görbe, most lesz időm elsajátítani az alapokat.
Viszont 80-100 óra lehet tavaszig is eltartana abban a tempóban, ahogy játszom.
Két irányból is meg lehet közelíteni: vagy folytatod a játéksorozat többi tagját, hogy az élmény fennmaradjon (Bioshock 2, DLC, de akár az Infinity is mehet), vagy pedig valami új élményt próbálsz ki. A harmadik kategória a nosztalgia lenne azokkal a nagyon régi kiadásokkal. Nekem ezek közül a STALKER volt kicsit csalódás, mert azok a játékelemek amik 2007-ben ütősek voltak, 10 év múlva már gagyinak hatottak.
Van most 2 szavazat a Subnauticán, mindenképpen ajánlott, viszont ha 100%-ot akarsz csinálni, ahhoz kell idő. Nekem 71 óra alatt volt meg.
The long dark - elkezdtem, majd félbehagytam, türelmetlen voltam az állandó lootolás és túlélés miatt, illetve több hónap alatt annyit frissült a játékmechanika és sztori szál, hogy újra el kellett nulláról kezdeni, emiatt viszont megint meguntam, de szeretném folytatni. Ez sem kis játék, howlongtobeat.com szerint 152 óra a 100%, 18 a sztori. A többi mind túlélő kihívás.
Undertale - mindenképp, erre szavaztam volna. A sztori, a zene és humora is ott van. Ezzel kapcsolatban már írtam hosszabb választ, itt:
https://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__jatekok__10794987..
https://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__jatekok__10619518..
Az Arcanum szerintem jó lezárása a Fallout-os éveidnek, mivel a játékmenet és az azonos fejlesztők révén erősen kapcsolódik a sorozathoz. Az unoffical patch-et mindenképp rakd fel, ha nem akarsz lépten-nyomon bugokba botlani.
Utána pedig Planescape: Torment -> Disco Elysium.
Ezek között elég szoros evolúciós kapocs van és általában szeretni szokták őket a klasszikus Fallout játékok kedvelői.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!