Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Olyan társasjátékot keresek,...

Olyan társasjátékot keresek, amit ketten is lehet játszani, táblás és felnőttek is élvezik. Mit ajánlanátok?

Figyelt kérdés

28 évesek vagyunk és szeretnénk olyan - nem kártya - társasjátékot venni magunknak karácsonyra amivel ketten is tudunk játszani. Olyan klasszikus táblás lépkedős témára gondoltam, csak az a baj, hogy általában ezek 3+ fős játékok.

Már sok oldalt megnéztem, viszont a ti tanácsaitokat is szeretném ki kérni, ha nem baj.

Köszönöm

2020. dec. 16. 09:12
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

"Az azult megnéztem még nem tudom, az sem ilyen klasszik lépkedős bábús amit szeretnék"

Hát, az Azul biztos nem az :D Ettől függetlenül nagyon jó belépőjáték, mi imádjuk.

Viszont ha a klasszikus "dobok a kockával és lelépem és ezt unásig ismétlem" dologra gondolsz, az kezd kicsit kikopni a választékból. Ennek az az oka, hogy túl sok függ az ember szerencséjétől: mit dob a kockával vagy milyen azonnali végrehajtandó feladatot húz és a modern / felnőtt embernek ez már nem üti meg az ingerküszöbét. Ha tényleg ilyenre vágysz, nézz pl. egy Elvarázsolt labirintust vagy egy Szellemlépcsőt - mindkettőhöz találsz magyar nyelvű bemutatót youtube-on.

Én a helyedben megnéznék egy alap Carcassonne-t is, lapkalehelyezős stratégiai játék, ha tetszik, tovább lehet bonyolítani kiegészítőkkel.

Ha sakkban is gondolkodsz, akkor less rá a Hive-ra! Kb. mint egy tábla nélküli sakk, bogarakkal (a bogaraknak vannak különböző lépéseik). Nemrég újra kapható lett a pocket verzió, ez hurcolhatóbb és az alapjáték 2 kiegészítőjét is tartalmazza már.

2020. dec. 16. 22:17
 12/17 A kérdező kommentje:

Wow köszi a sok ajánlást!

Még meg hányom vetem a dolgot.

2020. dec. 16. 22:25
 13/17 anonim ***** válasza:
#11: Jaj, csak ezt a felnőttezést ne raktad volna bele... "Felnőtt ember eurogame-el játszik, a dedósok meg kockát dobálnak." Köszönöm szépen, 45 éves vagyok, és talán alacsony az ingerküszöböm, de imádom a random játékokat. Neked nyilván a póker is gyerekes, mert van benne randomfaktor.
2020. dec. 17. 04:16
 14/17 anonim ***** válasza:

Könnyedebb, lépegetős mechanizmussal és kártyákkal a Concordia verhetetlen, nagyon szeretjük.

100% dobok-lépek jellegű játékból csak a Formica társast szeretjük felnőttként is, de ez beszerezhetetlen.

2020. dec. 17. 11:22
 15/17 elistvan ***** válasza:
Ha nem ragaszkodsz a kockákhoz akkor a Rummykub és a Scrabble ami van itthon és 2 fővel is jól játszható de a Nyerőleves kártyajátékról is jókat olvastam.
2020. dec. 20. 16:43
 16/17 anonim ***** válasza:
Hát én több tucat olyan játékot tudnék sorolni, amihez nem kell még tábla sem, csak egy marék dobókocka, semmi más. Meg maximum papír-ceruza a pontok számolásához.
2020. dec. 20. 22:47
 17/17 anonim válasza:
Sakk pasziánsz mahjong
2021. jan. 12. 18:23
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!