Olyan társasjátékot keresek, amit ketten is lehet játszani, táblás és felnőttek is élvezik. Mit ajánlanátok?
28 évesek vagyunk és szeretnénk olyan - nem kártya - társasjátékot venni magunknak karácsonyra amivel ketten is tudunk játszani. Olyan klasszikus táblás lépkedős témára gondoltam, csak az a baj, hogy általában ezek 3+ fős játékok.
Már sok oldalt megnéztem, viszont a ti tanácsaitokat is szeretném ki kérni, ha nem baj.
Köszönöm
"Az azult megnéztem még nem tudom, az sem ilyen klasszik lépkedős bábús amit szeretnék"
Hát, az Azul biztos nem az :D Ettől függetlenül nagyon jó belépőjáték, mi imádjuk.
Viszont ha a klasszikus "dobok a kockával és lelépem és ezt unásig ismétlem" dologra gondolsz, az kezd kicsit kikopni a választékból. Ennek az az oka, hogy túl sok függ az ember szerencséjétől: mit dob a kockával vagy milyen azonnali végrehajtandó feladatot húz és a modern / felnőtt embernek ez már nem üti meg az ingerküszöbét. Ha tényleg ilyenre vágysz, nézz pl. egy Elvarázsolt labirintust vagy egy Szellemlépcsőt - mindkettőhöz találsz magyar nyelvű bemutatót youtube-on.
Én a helyedben megnéznék egy alap Carcassonne-t is, lapkalehelyezős stratégiai játék, ha tetszik, tovább lehet bonyolítani kiegészítőkkel.
Ha sakkban is gondolkodsz, akkor less rá a Hive-ra! Kb. mint egy tábla nélküli sakk, bogarakkal (a bogaraknak vannak különböző lépéseik). Nemrég újra kapható lett a pocket verzió, ez hurcolhatóbb és az alapjáték 2 kiegészítőjét is tartalmazza már.
Wow köszi a sok ajánlást!
Még meg hányom vetem a dolgot.
Könnyedebb, lépegetős mechanizmussal és kártyákkal a Concordia verhetetlen, nagyon szeretjük.
100% dobok-lépek jellegű játékból csak a Formica társast szeretjük felnőttként is, de ez beszerezhetetlen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!