Van egy számítógépes játék ötletem, amit elég részletesen kigondoltam már, és nem igazán van a piacon hasonló. Azonban nem értek, főleg nem ilyen szinten a programozáshoz. Hová lehetne fordulni, vagy megtudni, hogy esetleg érdekelne-e valakit?
Játékfejlesztésnél: ötlet 1% pénz 99%
Tudod azt szokták mondani ötlete mindenkinek van :D
Ahogy már előttem is írták, igazából bárki ki tud találni bármit.
De ez kb semmi ahhoz képest, amit a megvalósítása jelent.
Az a gond, hogy a jatekipar sokkal tobb mint egy jo otlet.
Szabaduszokent az a legjobb ha te magad keszited el a jatekot. Idonkent szoletnek jo otletek, de 1000-bol 1. Es meg akkor is ott van hogy reklamoznod kell.
A roppant nepszeru Among us se lenne sehol, ha brazil streamerek ne kapjak fel.
Nagyon köszönöm a sok építő jellegű segítséget. (hülye vagy, tuti sz@r ötlet, nem tudsz róla de van már ilyen, fejlesztő/programozó cégnél vagyok és társai.)
A kérdés nem az volt, hogy mennyire vagyok hozzá hülye, hanem ha utána néztem és nincs ilyen, akkor esetleg merre lehet elindulni vele ha én NEM VAGYOK PROGRAMOZÓ. Minden esetre köszönöm a rendkívül hasznos segítséget mindenkinek.
Bocs, hogy a való világban élünk. Egy barátom a NeocoreGames-nél dolgozik, de iskolai előadásokat is szokott tartani. Számtalanszor jönnek hozzá tizenévesek, de még egyetemisták is, hogy a világraszóló és teljesen egyedi játékötletüket megosszák vele. Ő mindegyiket türelmesen végighallgatja, aztán közli, hogy az ötlet jó, de ezt már tíz évvel ezelőtt ellőtték az X vagy éppen az Y című játékban.
"Nem, nem, nem, mert ez egy olyan játék lenne, amiben ezt és ezt lehetne csinálni, és így meg így lenne megvalósítva..."
"Igen, értem, de ez pontosan így működött a Z című játékban is."
"De nem, mert ez teljesen másmilyen lenne..."
És így tovább, senki sem hajlandó beismerni, hogy az ő ötlete nem vadonatúj és egyedülálló. Érdekelne, hogy te milyen úton nyomoztad ki, hogy még hasonlót sem készített soha senki, de talán jobb is, ha titok marad.
De azért sok sikert a tiédhez. Készíts egy játékdesign-prezentációt, amiben részletesen leírod az ötletedet, és kezdj el vele házalni a stúdióknál. Készülj fel rengeteg várakozásra, visszautasításra, és persze arra is, hogy egy-két év múlva megjelenik egy, a te ötletedhez kísértetiesen hasonlító játék, aztán bizonyítsd be, hogy tényleg tőled származik.
Szerintem ajánld fel az Otterworks-nek. Függetlenek és lehet hallgatnak is. Nem vagyok csapattag vagy ilyesmi, de más ötletem nem nagyon van 😅
Játszottam az Escape Velocityvel és láttam mire képesek. A te játékod is lehet befutó :)
Nem tudom milyen játékötleted van, de szorítok neked a megvalósításhoz :D
7es válaszoló.
Igen tudom, hogy a való világban élünk és nem is vagyok már 10, de nem is 20 éves. Azért is kérdeztem, mert nem élek ebben a hytec-gamer világban, soha nem is érdekelt. Viszont jött az ötlet. Ez van azért kérdeztem, hogy esetleg érdemes-e vele foglalkozni.
8.as válaszoló:
Nagyon köszi. Utána nézek, őket sem ismerem, szóval akár csapattag is lehetnél. 😅
Hát remélem van alapja az ötletnek, aztán az élet majd eldönti, de nagyon köszi. 😉
Nem tudom mi lett veled, de
1.szabály. Az ötlet az semmi. Ha levédeted a már létező terméket az valami. Ha ötletet mondasz egy játécégnek val. ellopják vagy nem foglalkoznak vele. Ha ők csinálják meg az ötleted az az ő tulajdonuk lesz.
Megoldás:
Dollár milliárdos leszel és bérelsz embereket akik helyetted dolgoznak
Vagy
Egyedül megvalósítod.
Sok sikert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!