A Sims játékokban mi a végcél, miért jó játszani?
Alapvetően zseniális koncepciónak tartom, rengetegszer elkezdtem játszani, de mindig meguntam, mert olyan céltalannak éreztem. Tudnátok segíteni, hogyan érdemes játszani, hogy legyen benne progress, ami benne tart?
És még vannak ugye a sztoris kiegészítők, azokban egy sztorit kell végigcsinálni, pl: a Középkorban?
Ja és még annyi, én férfi vagyok, ezt főleg nők játsszák?
Én egy ideje már nem játszom, de az én céljaim ilyenek voltak, nem feltétlenül egy emberrel:
-Minden munka végigcsinálása 10-re
-Minden skill kifejlesztése 10-re->ezzel új lehetőségek nyílnak meg, például az egyik játékban van valahol egy barlang, ami le van zárva, oda be lehet jutni magas ezermester skillel
-Végtelen pénzzel egy csodálatos ház építése
-Végtelen pénzzel a mi házunk megépítése nagyon pontosan (vannak kódok arra, hogy ne csak a rácsra lehessen építeni, meg ilyenek)
-A család, háziállatok, barátok, és híres emberek pontos másának elkészítése
-Csalás (és gyors, könnyű módszerek, pl. máshoz beházasodás) nélkül sok pénzt szerezni és gazdagon élni
-Egy nagy család létrehozása, aminél külön öröm majd nézni a családfát, eddig a leghosszabb 3 generáció volt, aztán belassult sajnos, pedig ez a kedvenc módom, ilyenkor az unalmas, már ismert szomszédság is megváltozik, csak sajnos a Sims3-ban sok lesz az öreg és kevés a gyerek, ezért néha új családokat kell elhelyezni, pedig az az igazán jó, ha olyanhoz házasodom be, akinek ugyancsak van családfája.
Ilyenkor minden gyerek lehet más, játszhatsz gonosszal is, jóval is, aztán elköltözöl és a születésétől ismert simed már öregként jön néha szembe a parkban :)
És ez még kiegészítő nélküli felsorolás volt, igazából minden kiegészítővel új célok jönnek, a kedvencem a Sims 3 Világ körül volt, sajnos nem tudtam befejezni, szóval majd ha újra kezdek játszani, előlről kell kezdenem.
A Középkoros nem kiegészítő, hanem külön játék.
Amúgy egy csomó kihívás kering a neten.
És a neten amúgy sok Sims kihívás található azoknak, akik nem találnak célokat.
Én úgy vettem észre, nők inkább játszanak vele, a bátyám csinált egy gyereket, lerakta az összes autót, megcsinált egy házaspárt, és azt hiszem ennyi. Nincs benne verseny, lövöldözés, menekülés, ezért nem játszanak annyit szerintem. De például az egyik magyar youtuber, aki elképesztő házakat épít a Simsben, fiú.
Én a 4-essel játszom, csak arról tudok beszélni. Mivel magának a játéknak nincs egy végső célja, a játékosnak magának kell kitalálnia valamilyen célt. Ez sokminden lehet, attól függően, hogy ki milyen típusú játékos. Én személy szerint úgy szeretek játszani, hogy teljesítek minden olyan életcélt, ami az adott szimhez illik. Minden életcélhoz és karrierhez is hozzá lehet kapcsolni egy-két tulajdonságot, ami előnyös hozzájuk. Akár 3-4 életcélt is elérek egy szimmel. Az a jó, hogy lehet váltogatni őket anélkül, hogy elvesztenéd a haladást a másikban. Még az idős szimeknek is lehet találni célt, a Big Happy Family nevű életcélban benne van hogy legyen 4 unokád. Ugyebár minden életcél kisebb részcélokból áll, és folyton váltogatok több életcélt, plusz a a karrier napi feladata és a jártasságfejlesztés, a vágyak, a szükségletek... Mindig van mit csinálni. Bár a játék nem ér véget ha teljesítesz életcélokat, még akkor sem, ha az összeset teljesíted, vagy ha a szimed meghal, de elégedett lehetek, hogy a szimjeim tartalmas, boldog életet éltek, és kihoztam belőlük a legtöbbet. :)
Ha generációkon keresztül játszol, az úgy még érdekesebb, hogy mit hagy az utódaira a szimed pl. karrierjutalmak, gyűjtemények, vagyon, ház, stb.
Olyat is lehet, hogy több háztartással játszol egy mentett játékon belül. Mondjuk beépíted az összes várost és minden házba beköltöztetsz szimeket, és mindegyikük életét egyengeted, egy nagy közösségként tekintve rájuk.
Illetve ott van több száz kihívás a 4-hez a neten, Ezeknek van konkrét kiindulási pontja és végcélja, meg szabályok, amik szerint végig kell csinálni. Én is szeretek időnként ilyenek csinálni, nagyon fantáziadúsak.
A 4-hez a Strangerville és a Journey To Batuu történetközpontú kiegek, ill. a Get To Work is olyan, hogy előre megadott dolgokat kell teljesíteni az aktív karrierekben.
Egyébként én nő vagyok, de szerintem semmi ciki nincs benne, ha férfiak is játszák. :)
Remélem, tudtam segíteni, bocs hogy kicsit hosszú lett.
Szia, nem gond, örülök a kifejtésnek. Nekem eredetiben a 3. rész van meg, az alapjáték. Úgy tudom a 4-ben nincs kisbaba, ez azóta változott?
Egyébként ezek a célok nagyon jók. Én mondjuk valami kém, vagy rabló karaktert szívesen csinálnék.
A 2. részben a Goth family volt a kedvencem, meg a húgomnak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!