Mikori a legrégebbi videojáték, amivel néha játszol?
Tomb Raider 1-2
Carmageddon
Quake 1-2-3
Fallout 1-2
Thief: The Dark Project
Half-Life
Forsaken
Diablo 2
Imperium Galactica
Duke Nukem 3D
Shadow Warrior
Blood
Grim Fandango
Unreal
StarCraft
Need for Speed: High Stakes
Worms Armageddon
Ezeknek kb. a felét ismertem és játszottam akkor, amikor kijöttek, de a legtöbb a mai napig jól tartja magát és a grafikától eltekintve simán lenyom sok új megjelenést.
A Grim Fandangonak egyébként van remastered változata, a Half-Life-nak a Black Mesa Source, a Worms Armageddont pedig a mai napig frissítik, múlt hónapban jött hozzá egy tartalomfrissítés.
Heroes of Might and Magic 3 (1999)
Commandos (1999)
Medal of Honor - Allied Assault (2001)
Ultimate Soccer Manager 98 (1998)
A "Heroes 3" a legjobban sikerült rész az összes megjelent Heroes of Might and Magic epizód közül. Nem csak szerintem, az interneten többen is így vélekednek, a harmadik rész után minden egyes részt a harmadikhoz hasonlítottak.
Commandos. Bármi megtörténhet benne. A szomorú, hogy meg is történik benne. :D Brutálisan kemény játék, feltéve ha lopakodni is akar benne az ember (ha már Commandos) nem csak elbújni egy sarokban az emberekkel, levegőbe lőni és lepisztolyozni az odarohanó nácikat. Lehet így is... :D
Medal of Honor - Allied Assault. Nem is tudom. Fejből tudom a pályákat, az előre scriptelt dolgokat (ettől függetlenül a vonattól mindig szívrohamot kapok).
USM 98. Egy jó kis focimenedzseres játék, imádtam benne, hogy az angol sokadosztályból egyre feljebb lépdeltem, a kupában pedig örültem, ha egy magasabb osztályban szereplő ellenfelet kaptam. Jó volt olvasni az újságcikkeket egy ilyen kupameccs után, főleg amikor nyertünk. Egyszer kijutottam nemzetközi kupába is harmadosztályúként, élmény volt.
Egyértelműen a nosztalgia miatt veszem elő ezeket. Amikor ezek kijöttek, 10-14 éves voltam. Persze játszottam a Wolfeinstein 3D-vel is (1992), ezt melóhelyen néha benyomom, van böngészőből játszható verziója is. Prince of Persia (1987) szintén megvolt, de nem szerettem, sose jutottam a végére. :D Úúúú, Street Rod (1989), imádtam és gyűlöltem egyszerre. Kocsikat bütykölni, tuningolni, majd versenyezni és összetörni. Gyakran megesett.
Lion King (1994), ezt is szerettem, de nem vittem végig, mert nehéz volt (akkor) és ha jól emlékszem nem volt benne mentés. Régi játékokban ez előfordult. Egy seg.gel végigjátszani a nehézséget is beleszámítva, háááát. Szóval unalmas volt mindig elölről kezdeni.
Quaranto, Heretic, Doom, Doom 2, Duke Nukem 3D, ReVolt, Need for speed 2 és 3, Army men, meg nem tudom mi a neve, talán Bombermen annak is nem tudom melyik kiadása, meg volt egy amit haverokkal "tankos"-nak hívtunk és az amerikai sas-t kellett megvédeni. Szóval jó, ismertem régen és nosztalgia miatt veszem elő ezeket, ha olyanom van.
Köszönöm az utóbbi néhány választ is.
Szerintetek aki nem játszott ilyenekkel, érdemes velük foglalkozni? Azaz az elmúlt 40 év termésével...
Nem minden régi játékba egyszerű mai fejjel beleugrani. Pláne, ha nem érdekel komolyan vagy nem vagy lelkes irántuk.
Amit a 13-as válaszban felsoroltam, azokba többnyire könnyű beleugrani, de a Carmageddon irányítását azért szokni kell.
A Quake és a Build Engine-es FPS-ek alap irányítása egérhez borzasztó, de át lehet konfigurálni.
A Tomb Raiderek irányítása elég darabos.
A többi viszont szerintem egy kis nyitottsággal mai játékosoknak is teljesen élvezhető lehet, viszont szükséged lesz egy szemléletváltásra. Ezek a játékok általában nem fogják a kezed, nem fognak quest markerekkel végigvezetni egy lineáris pályán.
Hogy mire is gondolok, azt ez a videó jól elmagyarázza, de kell hozzá angol tudás:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!