Miért laggol jobban minimális grafikan a GTA mint magason?
Van egy nem túl erős laptopom, és észrevettem, hogy amikor magason van a grafika akkor igaz, hogy 30-35 FPS-em van csak, de legalább egyáltalán nem laggol.
Viszont amikor lehúzom alacsonyra akkor 60-70 FPS-em van, viszont 5-10 másodpercenként szaggat egyet a játék.
Ez miért van?
Lag internetes kifejezés, kedves. Az FPS az alacsony. Ha az a bajod (sokan arra is használják, helytelenül).
Ha szaggatásra gondolsz, akkor mondd azt.
A válasz egyszerű: nem bírja a vasad. Az állandó alacsony FPS nél nem veszed észre, ha pl 30 helyett lemegy 28ra.
De 70-ről pl 50-re az már igencsak feltűnő.
Igen tudom, hogy nem pontos a kifejezés, de mivel írtam, hogy az FPS droppokkal van a gond emiatt gondoltam, gogy senki sem gondol majd a ping miatti akadásra.
Egyébként ugyanezt csinálja a Valorantban is a gépem, hogy alacsonyon 180 FPSről leugrál 25re.
Míg fulloson stabil 70 FPSen fut.
Gondoltam, hogy a kártyával van a gond, csak nem egészen értem ebben a logikán, hiszen ha már alacsonyon van akkor vigye már el stabilan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!