Mi a megoldás kontrolleren ?
Világ életemben PC-n játszottam, ahol mindíg magas érzékenységen és gyorsan szerettem játszani. Ezt kontrolleren tudtam, hogy nem lessz egyszerű főleg kezdőként. De valahogy olyan érzésem van, kompromisszum az egész olyan szempontból, hogy ha magas az érzékenység akkor nem tudok pontosan célozni főleg azokban a játékokban ahol vissza is kell rántani a lövés közben. Ha pedig alacsony az érzékenység, akkor viszont eléggé le vagy korlátozva és sokszor ez miatt nincs időm hamarabb ráfordulni.
Mi lenne a megoldás, hogy az fürgébb mozgás melett még pontos is legyek, pro kontroller esetleg, vagy a konzolon tényleg ilyen kompromisszummal kell játszani ?
Egér🤷🏻♀️
Nagyon nincs erre megoldás, ilyen a kontroller, mert ugye ezzel lehet hátradölve játszani a kanapén, nem kell elötted lennie egy komplett asztalnak.
Talán megoldás az lehet, hogy magas érzékenységgel játszol, de finom mozgásokkal mozogsz, tehát a kontroller stick-jét nem nyomod ki egyből oldalra, hanem csak egy picit mozgatod meg, de ez nagyon nagy koncentrációt ígényel, főleg adrenalin dús szituációban lehet ezt elfelejteni.
A kontrollernek sajnos ez a hátránya. Egy kevés gyakorlással lehet javítani a célzáson, de nem lesz olyan pontos mint az egér.
Sok játéknál direkt emiatt van célzás segítő mechanika kontroller irányítás mellé. Te odahúzod a célkeresztet a célponthoz, de maga a játék fogja rögzíteni például a fejre vagy egyéb testrészre (mikor elég közel van a célkereszt, akkor odaugrik). Ez a rásegítő azért kell, mert nem tudsz elég gyorsan precíz mozdulatokat végezni, főleg a kevésbé ügyes hüvelykujjal. Valamennyire bele lehet tanulni, meg aki konzolon edződött annak viszonylag jobban megy (ott is tele van rásegítővel a játék, tehát nem kell annyira szenvedni vele).
FPS-t mondjuk én sem tudok kontrollerrel játszani, de nem is arra lett kitalálva, akármennyire erőlteted. Platformerhez vagy autóversenyhez viszont jóval kényelmesebb mint az egér+bill.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!