Steam vásárlási adatok?
Sziasztok. Most először töltenék pénzt a Steam fiókomra. Ki is töltöttem mindent. De kéri a telefonszámom is. Na már most nekem per pillanat nincs telefonom, így egy családtagomét adnám meg. A lényeg, ez után minden feltöltésnél/vásárlásnál kapni fog sms-t a családtagom vagy csak első feltöltésnél kell? Illetve lakcím-re miért van szükség? Más játékok(mmorpg) nem kérnek lakcímet,telefonszámot vásárlásnál.
Az értelmes válaszokat előre is köszönöm.
Nem küldenek semmilyen tevékenységről SMS-t. Az azért kell, hogy igazolni tudd, hogy te kezdeményezted a vásárlást, egy plusz biztonsági funkció, hogy a telefonra kapott sms-kóddal tudsz például belépni.
A lakcímeddel sem fognak semmit kezdeni olyan értelemben, hogy postázni nem fognak rá semmi. De a számla kötelező adata a vevő neve és lakcíme. Elektronikusan fogsz számlád kapni az e-mail címedre a vásárlásokról, és csak oda.
Feltételezem, hogy igen. Az emberek bármikor készüléket és számot válthatnak, ha egy darab számhoz lenne kötve a fiók egész életére, azzal rengetegen végleg ki tudnák zárni magukat, ami nem célja senkinek.
Szerintem csak azért kéri a számot, mert nincs Steam Guard hozzáadva telefon hiányában a fiókhoz, és csak az e-mail azonosítást nem tartja elég biztonságosnak az egyenleg vásárlásához a rendszer.
Nem kellene semmilyen problémának lennie a megadott szám eltávolítása vagy cseréje közben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!