Felnőttként szeretitek a társasjátékokat?
Családi játéknak gondoljátok és csak a gyerekek miatt ültök le játszani vagy kórtalan szórakozásnak és felnőttekkel is társasoztok?
Melyek a kedvenceitek?
Milyen gyakran játszotok?
Értelemszerűen életkort is írjatok!
Amikor gyerek voltam szüleimmel, testvéremmel is játszottunk, amióta gyerekeim vannak velük sokat játszunk társast, de felnőtt barátokkal is szoktunk néha. Egy haverom többször rendezett társasjáték partit felnőtteknek.
Hozzáteszem az általunk ismert társasjáték boltokba is főként felnőttek vásárolnak, legtöbben maguknak és nem csak gyerekeiknek.
Mi 48 évesek vagyunk, gyerekeink 11, 13, 23, 25 évesek, mindegyik szereti a társasjátékot. A felnőtt csemetéink haverjaikkal is szoktak játszani. Olykor a 87 éves apukám és 77 éves anyukám is szokott játszani velünk.
Kedvenceink:
- Catan (melyből szinte minden magyar nyelvű megvan, már csak egy hiányzik, a Csillaghajósok, de be van tervezve a vásárlása)
- Monopoly - Disney verzió, a Bankkártyás és legutóbbi szerzeményünk gyereknapra - pünkösdre Agymenők verzió
- A Karib-tenger Kalózai: Ismeretlen vizeken (Dini)
- Pandemic + A Labor + Pengeélen kiegészítők (még a járványhelyzet előtt vettük, régebben, és nagyon szeretjük)
- Az Ezüst-tó kincse (eredeti még az én gyerekkoromból)
- Zsákutca 13. (szintén régi darab)
- Gyűrük ura Labirintus
- Abalone (ebből két személyes verzió van meg, de igén lenne a négyszemélyesre is)
Persze hosszú évtizedek alatt összegyűlt még igen sok társasjáték.
Gyerekekkel mást és felnőttekkel is mást kedvelünk. Férjem is én is olyan családban nőttünk fe ahol ment a társasozás. Iskolában is sokat játszottunk ott is voltak klasszak. Csemetéim sulijában is vannak. Minden évben gyereknapra kérhetnek egy bizonyos összegig játékokat az osztályok, legtöbbször társasokat vesznek, vagy alkotós holmikat.
Felnőttként a Catan nagy sláger nálunk is. A momopolyt is szeretjük.
Harmincasak vagyunk párommal, gyerekeink ovisok.
Szeretem, csak nincs kivel játszanom.:/
26/f
Nagyon szeretek társasozni, baráti társaggal egy élmény. Felnőttként sajnos az embernek alig van ideje, így ez is csak ritka alkalmi elfoglaltság.
Itt a vadkeleten, a Balkán szájában erről is az a véleménye az átlagnak, hogy gyerekes dolog társasozni (ahogy a rajzfilm, anime csak gyerekeknek készül, vagy Legozni felnőttként röhejes).
30/F
Kedvelném én, ha lenne kivel játszani.
F
Én nagyon szeretek társasozni. Már gyerek koromban is sokat játszodtam. Mi 3-an vagyunk tesók, a bátyáim viszont egy idő után nem voltak hajlandóak leülni. Apám feltételezem csak azért, hogy foglalkozzon velem.
Aztán telt-múlt az idő és beszereztünk olyan játékokat, amik nem csak lépegetünk kockadobás után típusúak. Mint pl Catan, Monopoly, Pandemic, Munchkin.
Az utolsó kivételével mindegyik elég gondolkodós, taktikázós, ami jól leköt minket akár órákra is.
Azóta mind kirepültünk a házból. Mikor nagy ritkán összejárunk (karácsony, húsvét) akkor minden este vacsora után egész későig játszunk. Szóval nálunk ez egy élvezetes családi program.
Másfelöl: közel lakok az egyik bátyámhoz és összehoztunk egy kisebb baráti társaságot akikkel havonta összeülünk és borozgatva, nassolva társasozunk. Nyilván a vírus miatt ez megszakadt, de amúgy nemrég újra volt egy ilyen "társasest" és roppant élvezetes volt újra találkozni és mini harcokat vívni :))
De ehhez szükséges olyan társaság persze, amely tud játszani, tud veszíteni, és nem sértődik meg, ha a győzelemhez közel állva mindenki ellene szövetkezik.
Helo!
Nincs gyerekünk.
Társasjátékkal egyedül vagy barátokkal/párommal játszok. A játékaim legalább fele játszható egyedül, a többinél egyet kivéve elegendő 2 ember.
Számomra ez több, mint egy "Néha lekapok valamit, és játszok" dolog, már csak a figurák festése miatt is.
Tizenévesen vettem az első olyan társasokat, krátyajátékokat, mint a HKK vagy a Warcraft, aztán 1-2 év után leült a dolog, 2015 felé kezdtem el megint foglalkozni vele, miután elkezdtem figurákat festeni.
Néhány egyszerűbb játék és néhány euro helyet kapott (Haunt the House, Gwent...) a gyűjteményben, de a többség ameritrash. Eldritch Horror, Cthulhu Wars, Lords of Hellas, Fury of Dracula 3rd edition, Time of Legends: Joan of Arc, Brass Lanchashire, Chaos in the Old World, Core Space, Nemesis, Machina Arkana...
Most pedig majd a klasszikus szerepjatékozást is elkezdjük, már a poclon van aSearch Results
Web results Vampire: The Masquerade és a Time of Legends Joan of Arc.
Tesóm vett 3 Monopolyt még jó pár éve, de azokhoz biztos, hogy soha többé nem nyúlok, és a hasonló "klasszikusokhoz", mint az alap rizikó, gazdálkodj okosan... Felesleges időpazarlás és bosszankodás lenne csak.
Ha idén befut az utolsó Kickstarteres társas is (ami a Solomon Kanelesz, vagy a Zombicide 2), akkor úgy néz ki, hogy végleges lesz a gyűjtemény és megállok 30 játéknál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!