Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Van két jó társasjáték ötletem...

Crash11111 kérdése:

Van két jó társasjáték ötletem. Hogyan tudnám ezt tömegesen gyártani, pénzt keresni?

Figyelt kérdés
2 jó társasjáték ötletem van. Szerintem mind a kettő sikeres lenne,de nem tudom, hogyan oldjam meg a tömeges gyártását, ha népszerű lesz.

2020. jún. 3. 15:16
 1/5 Gugu Gabor ***** válasza:
100%

Google társasjáték gyártás

Pld

[link]

2020. jún. 3. 16:57
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Sikeres? Magyarországon? Örülhetsz, ha kijön nullszaldósra.
2020. jún. 3. 22:23
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Kickstarter a pénz összeszedéséhez.
2020. jún. 4. 09:57
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Heló!

Röviden hogy megy ez:

Megvan az ötleted, ez kiráyl ,viszont elhet, hogy már megcsinálták ,vagy túlságosan is hasonlít egy, már meglévő társasjátékra, ezért utána kel lnézned alaposan, van-e hasonló és ha igen, mennyire jelenthet gondot. Ha minden okés, akkor jöhet a kidolgozás. Megírod a szabálykönyvet, készítesz egy prototípust a komponensekről (a legegyszerűbben, papírból, tollal stb.)

Utána teszteled a játékod, javítod, amit kell.

Ez után megmutatod hozzáértő embereknek, akik letesztelik és megosztják veled, hogy min kellene javítani, van-e olyan, amit teljesen ki kell dobni és egyáltalán, megéri-e, vagy sem (ilyen embereket lehet bérelni is, és általában kapnak fizetést tőled, vagy akár részesedést)

No és most jön a neheze. Profi grafikai munka, profi szabálykönyv, fordítás angolra (ha magyarul akarod csak kiadni, akkor nagyon leszűkíted a lehetőségeidet) minden a lehető legtökéletesebben megtervezve...

Ez mind pénz, nem is kevés, ha csak nem tudsz mindent egyedül megcsinálni (ami kb. lehetetlen)

Ha ez mind rendben ment, akkor jöhet a társas gyártásra történő előkészítés. Végül pedig eldöntöd, hogy hol gyártatsz, mennyiért és a többi.

"hogyan oldjam meg a tömeges gyártását, ha népszerű lesz."

Vagy Kickstartert indítasz és a begyűjtött pénz alapján kitalálod, vagy előre legyártatod és bízol benne, hogy sikeres lesz.

Esetleg csinálsz a játékodnak több platformot, és előrendeléseket veszel fel rá, hogy tessék, ilyen lenen a játék ,ha összejön xy számú rendelés, nekiállsz legyártatni (ez attól különbözik a kickstartertől, hogy itt hagyományos vásárlás történik, nem támogatás, tehát a felelősséged is nagyobb)

Lehetne még jobban ragozni, de szerintem látszik ebből,hogy óriási munka van, még egy sima kártyajátékban is, főleg ha azt akarod, hogy tucatnyinál többen megvegyék.

2020. jún. 10. 09:56
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
#4: A múltkor az Indexen volt ismertető egy magyar logikai társasjátékról, amit két évig fejlesztettek négyen, és majdnem ezer darabot eladtak belőle ("ezen a szinten ez már szép eredménynek számít").
2020. jún. 10. 13:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!