Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Elmagyarázná valaki az Alan...

Elmagyarázná valaki az Alan Wake történetét spoilerekkel?

Figyelt kérdés
Most vittem végig, és elég bosszantó, hogy nem igazán értettem a sztorit. Ha valaki leírná, nagyon megköszönném : )
2010. júl. 30. 11:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
A történet szerint Alan Wake sikeres horrorregény-író volt, ám néhány éve elvesztette "múzsáját" és visszavonul pihenni egy kisvárosba, Bright Fallsba. Nemrég egy könyv írásába kezdett, melynek témái a rémálmai. Ám álmainak rémes teremtményei egyszer csak valóságossá válnak, és rászabadulnak Bright Falls álmos városkájára. Alan egyetlen szövetségese a fény. Ahogy leszáll az est, hősünk nincs többé biztonságban. Miután a nap eltűnik a dombok mögött, képzeletének rémes teremtményei eljönnek érte - és sem ő, sem mi nem tudhatjuk, hogy mi az álom és mi a valóság.
2010. aug. 1. 21:08
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszi , hogy leírtad, de ezt kimásoltad egy játékleírásból , idáig én is értem , de annyi kérdés merül fel benne. Kik a karakterek, mi lesz a végén Alan sorsa stb. Az alapsztori egyértelmű , de a részleteket , és a végkifejletet nem nagyon értem.
2010. aug. 1. 22:11
 3/11 anonim válasza:

Kicsit rég játszottam vele így nem emlékszek mindenre, de leírok néhány dolgot. Szereplőkből van Alan és a felesége, Alan haverja, meg van pár szereplő még pl:doktor és rendőrnő. A gonosz oldalon van az a nő, aki a sötétséget irányítja. Továbbá vannak a megszállottak, madarak de ezek ellenségek. És még van vki, aki űrhajós féle ruhába van, de már nem tudom az ki.

A végén Alan legyőzi a nőt a clickerrel. Utána láthatjuk, hogy Alice ki tudott úszni a vízből, de addigra a ház eltűnt. Utána Alan ír tovább és mondja, hogy ez nem egy tó, hanem egy óceán és úgy néz ki még mindig a sötétség rabja. A végén pedig Alice mondja, hogy keljen fel. Nincs egyértelmű befejezése. Talán valóság, talán álom. A legvégén, ha végignézed a stáblistát, akkor van egy utolsó mondat, hogy Alan Wake utazása a sötétségben folytatódni fog, így lehet, hogy majd csak a 2. részben derülnek ki bizonyos dolgok.

2010. aug. 2. 21:34
 4/11 anonim ***** válasza:
Köszi :) ( a kérdező vagyok csak valami gubanc van a profilommal...)
2010. aug. 3. 10:37
 5/11 anonim válasza:

Én csak olvasgattam spoilereket,de a lényeg,hogy van egy írógép amivel leírsz valamit az valósságá vállik.A lényegek:

-A búvárruhás(Tom) pasasnak a felesége,a fekete ruhás nő(Barbara)

-A nő meghalt,így Tom az írógéppel visszahozta a halálból.

-A nő a sötétség úrnője lett.

-Két dimenzíó van a világban.A rendes,és a sötétség ami a kis szigeten van a háznál a legelején.

-Tom haverja az az orvos,aki a diliházba írokat gyűjt hogy hatalmat szerezzen,vagy ilyesmi.

-Barbara Alan feleségét elrabolja,így Alan helyetcserél vele,hogy ne boruljon föl az egyenlőség.

-Alan felesége megmenekül.

Most más nem jut eszembe,meg lehet hogy valamit elhibáztam azért előre bocsánat.

2011. júl. 20. 21:38
 6/11 anonim válasza:
Bocs, tudom nem éln írtam a kérdést, de arra tundátok választ adni, hogy végülis ki és mi szerepe van tomas zane-nek? valamint a well-lit room (és az öreg szemüveges nő azon a pályán) az micsoda/kicsoda, és mi a jelentősége a clickernek? Valamint a játék végén miért van 2 Alan?
2011. júl. 22. 18:47
 7/11 anonim válasza:

Az elöző vagyok!

Tom egy író volt,és azért van rajta búvárruha mert a szigeten, a víz alján, egy kialakított sötét tér van.(Nemtudom másképp kifejezni magam)Ide lement és elvileg ott ragadt.Többet nem tudok róla!Bocsi

A nő akit kérdeztél,Tom segédje.Ő tartotta figyelemmel Alan érkezését,mert előre megvolt jósolva,hogy jön.A nő szerelmes volt Tomba csak megharagudott rá mert úgymond nem "bókolt"neki.Bár még mindig segít neki.A Clicker az nem tudom mi.Azért van ott Alan mása,mert Tom megmutatta neki,hogy ha Barbara megöli az igazi Alant,akkor a mását küldi az emberek közé,hogy ők ne gyanakodjanak.Remélem segítettem,bár nekem nincs meg a játék.Nemsokára lesz xbox 360-am,és elsőre ezt a játékot akarom megvenni.Tudom nem szabad kérdezni a kommentekbe,de félelmetes játék?

Válaszodat előre köszi!

(Ja és bocs ha vm rosszul írtam a történetből!)

2011. júl. 23. 20:51
 8/11 anonim válasza:
Először köszi a választ, másodszor hogy félelmetes-e... hááát... 16-os besorolása van, de szerintem elmenne egy 18-asra is. Többször "féltem" az Alan Wake alatt, mint mondjuk egy Bioshock alatt, ami ugyebár 18-as.Itt nincs fröcsögő vér, nincsenek az ember arcába sikoltozva ugráló félholtá nyomorított zombik, viszont amivel ez a játék büszkélkedhet, az az atmoszféra. Olyan jó hangulata van ennek a játéknak, amit nagyon kevés játékban talál meg az ember, és ez a játék nem a fentebb említett módon ilyesztő, hanem ez a sötét hangulat ami átjárja a játékot, ez a rejtély... Pont mint a LOST-ban :D
2011. júl. 24. 23:07
 9/11 anonim ***** válasza:
Tudom hogy már jó ideje volt ez téma, de akkor ha szereted kedves kérdező a hasonló játékokat, próbáld ki a dead space-t :)
2012. febr. 23. 19:14
 10/11 anonim ***** válasza:
Alan alkotói válságban szenved. Ezért a feleségével elmennek ebbe a kis városban. Ahol bemegy egy étterembe. Ahol hogyha jól emlékszem elmegy, az áram vagy valami ilyesmi. Mind1. Ott van egy fekete ruhás nő aki beszél valamit, sajnos mivel az angol tudásom nem a legjobb ezért nem értettem. Mind1. Ő a "head boss" Azért én néha befostam a játékból amikor megyek a házban fel az emeletre és csak egy képkocka erejéig meglátod annak a nőnek az arcát...brrrr. Akad benne néhány durva jelenet. Aki szereti az ilyen játékokat annak mindenképpen ajánlom! De akinek van egy 360-ja vagy egy PC-je amin elfut annak mindenképpen legalább ki kell próbálnia, mert hatalmas game!
2012. febr. 24. 23:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!