Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Milyen joystickrol van jó...

Milyen joystickrol van jó tapasztalata valakinek pchez?

Figyelt kérdés
Pontos márka és tipus érdekelne.
2020. ápr. 24. 23:19
 1/6 anonim ***** válasza:

joystick vagy kontroller/gamepad?

Mert a kettő nem ugyan az.

gamepad:

[link]

joystick

[link]

A Joysticket főleg repülő szimulátorokhoz használják, míg gamepad valamivel univerzálisabb, főleg RPG játékoknál jó.

Gamepadnál xbox one-ra szavazok USB-s jelvevővel (persze kábellel is rákötheted a gépre, de a bluetooth-os megoldás kényelmesebb), a legtöbb játékot is xbox kontrollerre optimalizálják (már ha van gamepad opció benne).

2020. ápr. 24. 23:22
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem ismertem a fogalmi különbséget. Ez az xboxos kontroller jó PChez is? Nekem konkrétan PChez ilyen 3-5 ezer forintosokat talált a google, de azt tudom xboxhoz joval drágábbak. Fortnitehoz gondolkozok benne és PCm van.
2020. ápr. 25. 07:01
 3/6 anonim ***** válasza:

vehetsz olcsót is, csak nem biztos, hogy minden játék felismeri.

Pl assassins creed jóformán bármilyen gamepaddel elmegy, míg találkoztam elég sok, főleg ázsiai fejlesztésű játékkal, ami csak xboxos kontrollerrel volt hajlandó menni.

A Fortnite felismeri vagy sem az olcsóbb márkákat, passzolom, lehet igen, lehet nem. Xbox-ost biztosan felismeri. Win10 alatt pl van xbox konzol opció alapjáraton az op rendszerben.

2020. ápr. 25. 09:02
 4/6 A kérdező kommentje:
Értem. Nem azt írtam, hogy olcsó kontrollert akarok venni hátha jó az is, hanem hogy nem tudtam, hogy az xboxos is jó PChez. Nekem ez az egész kontroller téma ismeretlen.
2020. ápr. 25. 09:44
 5/6 anonim ***** válasza:

persze, hiszen a microsofté mind a windows, mind az xbox, természetesen működnek együtt :D

Viszont PS4 kontrollert is felismer a windows, ha esetleg olyan konzolod van otthon.

A játékok többségénél viszont ahol fel is ismer más kontrollereket, általában az xbox kiosztás gombjait mutatja neked, amiatt valamivel egyszerűbb az xbox-os. Viszont ha kábel nélkül akarod használni az xbox one kontrollert, akkor érdemes tölthető elemet is venni hozzá, PS4-ben beépített akku van.

2020. ápr. 25. 10:52
 6/6 anonim ***** válasza:
Én baromi sokáig egy Logitech Rumblepad 2-őt nyúztam, aztán mikor elterjedt ez az Xinput, és a DirectInputot már elkezdték hanyagolni, akkor vettem egy "Logitech Wireless Gamepad F710"-et... Hát... Nem borzalmas, de nem jó... A régi Rumblepad 2 hibátlan volt, attól eltekintve, hogy ugye vezetékes. Ez az új ez ugye wireless, ami tök jó... Viszont a gombjai nem az igaziak... Valami fura, kemény műanyag, nem kényelmes... Pár hónap után kilazultak, az A gomb, néha már nem is fog rendesen. Szóval nem ajánlom. Én idegenkedtem mindig az Xbox kontrollertől, mindig is a PS kontroller formáját szerettem, azért ezt választottam, de sajnos befürödtem vele. Most már inkább vennék egy Xboxosat én is. Főleg, hogy még árban sincs azért túl nagy különbség. :/
2020. ápr. 25. 18:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!