Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » A gamer lányok csak lövöldözös...

A gamer lányok csak lövöldözös játékokkal játsznak, vagy crash bandicoot féle mászkálós is szóba jöhet?

Figyelt kérdés
2020. márc. 29. 09:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
32%
ha gamer vagy, akkor mindennel játszol! Mert máskülönben csak pózer vagy! Pont az a lényege a gamer életmódnak, hogy éjjel-nappal tolod a vegyes játékot, mint mi anno, mi vagyunk ugye a true-gamer generáció, akik még játéktermekbe jártak játszani, dobáltuk a 10-eseket, 20-asokat a gépekbe. Sajnos mára a gamer scene nagyon felhigult, minden 10 éves gamernek hívja magát, de életében összesen talán 10 játékkal játszott komolyabban. Mi ugye még atarin, meg C64-en kezdtünk, aztán amiga, nekem 92 óta van pc-m (akkoriban egy autó ára volt egy jobb gép, egy IBM PS2-esem van 11 coll színes monitorral azóta is!) A játékokat pl C64-hez leadták a rádióban, úgy ment a warez, simán felvetted kazettára és játszottál vele! Nem vicc! Na az volt a gamer aranykor, a mai az egy felhígult valami.
2020. márc. 29. 10:08
 2/12 A kérdező kommentje:

"akik még játéktermekbe jártak "

Igen igazad van,mivel én már 41 vagyok anno én is jártam játékterembe és az akkoriban lévő jamma gépeken játszottam sokat,final fight,cadilac dinosaurus. Az anno voltak a csúcsok.És sokat álmodoztam rólla hogy ha nekem otthon egy ilyen gépem lehetne,elsem hinném.Utána kezdtek már bejönni a super nintendo és sega mega drive,amiga az úgy tudom pár ével korábban volt vagy 1 idöben,már nem emlékszem tisztán.De még anno amikor commodore 64 volt és kazetás,akkor is jártam ilyen terembe ahol ezek voltak és oktaták is ezt.Szóval szerintem ha igy nézzük akkor a mai magukat gamer lányoknak hivó egyének nem igaziak,mert nem is lehetnek azok,mert ahozz idösebbnek kellene lenniük hogy ezeken végigmentek volna..

2020. márc. 29. 10:20
 3/12 anonim ***** válasza:
0%
Mi az a gamer? Nincs ilyen magyar szó!
2020. márc. 29. 10:27
 4/12 anonim ***** válasza:
32%

Régen kockának hívták azokat, akik egész nap a gép előtt poshadtak és nem érte napfény sem őket. Gúnynév volt, kirekesztés, lenézés. 10-15 évvel később aki ugyanezt csinálja, az már gémer. Felnéznek rá, ő a király, és a gyerek is ez akar lenni, ha felnő. Ennyit változtak a trendek.

A piac meg ehhez igazodik, nem tudsz normális hardvert venni anélkül, hogy ne villogna mint egy karácsonyfa, mert már nem csak a billentyűzet meg az egér LED-es fényű (és már ettől a parasztvakítástól odáig van a gyerek tőle), hanem a gépház, a monitor, a memóriamodulok is. Hiszen a gamer dolgokat a gémerek veszik mint a bolondok, és ha már világít valami, az gémer edition.

2020. márc. 29. 10:33
 5/12 anonim ***** válasza:

A gamer konkrétan azt jelenti, hogy videójátékokkal játszik, ne emeljünk már képzeletbeli feltételeket, hogy mit kell és mennyit végigjátszanod, hogy "igazi" gamer legyél. Nem kell itt játszani az elitistát, ha játékterembe jársz gamer vagy, ha 10 éves vagy és Fortniteozol gamer vagy. Amúgy szerinted a te korosztályodban nem voltak gamer lányok? Van egy rossz hírem.

És nem, nem csak lövöldözős játékokkal játszanak mint ahogy a fiú gamerek se csak lövöldözős játékokkal játszanak. Van olyan lány aki nem is szereti őket (pl. én), mert mindenkinek más az ízlése játékok terén.

2020. márc. 29. 10:34
 6/12 A kérdező kommentje:
Az 1-4 kommentelőnek igaza van az utolsó,tévedésben él..
2020. márc. 29. 10:42
 7/12 A kérdező kommentje:
Te gy ilyen divat gamer lehetsz akkor kb 10 éves körüli..
2020. márc. 29. 10:44
 8/12 anonim ***** válasza:
Én már magát a gamerséget sem értem, hogy miért kell ez a beskatulyázás. Mintha te különb lennél másoktól, hiszen te nem egy átlagos ember vagy, te gamer vagy, mindenkitől több és jobb. És aki nem gamer, azt meg le kell nézni. Közben mindenki "gamer" (játékos) aki bármilyen játékkal játszik. Csak ugye ha mindenki egyforma, akkor nincs megkülönböztetés és kivagyiság, péniszméregetés, meg rangsorolás, hogy ki a jobb és mennyivel.
2020. márc. 29. 10:44
 9/12 anonim ***** válasza:
32%

5-ös - első vagyok. Anno gamernek lenni kiváltság volt. Nem dekadencia ez, pusztán tény. Egy utcában volt mondjuk egy számítógép, és azt vitte mondjuk valaki az egyik házba és ott összegyűlt a többi gyerek az utcából és együtt játszottak! Nagyon sokan tévedésben vannak azzal kapcsolatban, hogy mi is a gamerség. Régen ez egy közösségi dolog volt! A lan party-k, a hot seat, a játéktermet közösségi találkozóhelyek is voltak! Ez egy szubkultúra volt, mára ez teljesen felhigult, névtelen, arctalan sikerhajhászokkal van tele az internet. Ezért csalnak sokan is például. Tévedés ne essék, a mi időnkben is volt sikerhajhászás. A high score-kokat megdönteni stb, DE ez pl egy játékteremben, vagy többen a számítógép előtt ülve történt, ezáltal közösségi élmény lett belőle, valamint tisztességes verseny volt! Mára ez teljesen megváltozott. Mi kockultunk, DE minden kockának volt szociális élete is! Mára ez elüzletiesedett, mára pénzkereset lett, eltűnt belőle az a fajta egyediség, ami akár 20 évvel ezelőtt is jellemezte a játékos kultúrát.

Sőt Magyarországon több dolog is volt ami mélyítette az egyén és egyén közötti kapcsolatokat. Nem voltak elérhetőek a játékok a 80-as évek második felében, csempészni kellett, feltört játékokkal játszottunk, akkoriban a szerzői jogok semmit sem jelentettek. DE amint lehetett vásárolni kezdtünk! (Nem mondom, hogy nem szereztünk feltört játékokat floppy-n, vagy cd-n, DE megvettük a játékokat. Birtokoltuk!) Ma a "gamerek" nagy része kap anyuci-apucitól egy 300ezer forintos pc-t ami azért gamer, mert világít, és letöltenek, warezolnak! Pedig nincsenek rákényszerülve. Arról nem beszélve, hogy digitálisan vesznek meg játékot (ha vásárolnak is) ami ugye azzal jár, hogy nem birtokolják fizikálisan az adott játékot.

2020. márc. 29. 11:17
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező: 5-vagyok. Mióta élek tévedésben? A gamer meghatározása az hogy "someone who likes playing computer games" (Cambrige Dictionary) látod itt valahol hogy milyen játékokkal kell játszania vagy hogy hány évesnek kell lennie? Felfújhatod az egódat csak mert te játékterembe jártál és mekkora nagy ász vagy, meg "igazi" gamer és mindenki más csak pórnép, de csak egy begyepesedett öregapónak fogsz látszani aki rázza az öklét a fiatalokra.

Mint a 9-es válaszoló. "Hurr durr, digitálisan vesznek játékot" Komolyan? Ezen van fennakadva? E miatt nem lesz valaki """igazi""" gamer mert nincs egy nyamvadt CD-je? Nem szándékozol kivenni a fejed a seggedből egy pillanatra? És nem vesznek meg játékokat? Igen, persze, azért vannak milliókat behozó játékok, azért lehet előrendelni játékokat és azért vannak Kickstarterek mert a mai gamerek közül senki nem hajlandó fizetni a játékért....De a gamer PC-ért valamiért igen, mi? Anyucinak és apucinak semmi problémája 300 ezer forintos PC-vel de az 5000 forintos játékkal igen? Milyen világban élsz?

2020. márc. 29. 13:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!