Tök jó dolog lehet ez a COD:Warzone, de az a minimum 4GB-s videokártya kicsit nem sok úgy a mindennapokba?
A mindennapokba sok persze, de figyelembe kell venni, hogy itt főleg a videójátékosok a célközönség. Amúgy a minimum gépigényben egy gtx 670 van megjelölve, ami pl. 2 GB-s kártya.
De az, hogy hágy GB a memóriája egy kártyának, az nem sokat jelent, egy gyenge kártyára is tehetnek 8 GB-t, attól a teljesítménye nem fog nőni.
#1: Azért érdekelne, hogy szerinted egy irodai gépbe mi a fenéért kéne 4 GB-os VGA? Még egy vacak integrált is megfelel, a titkárnők azért nem AutoCadezni meg GTA5-özni szoktak. ;) (Nem a sima RAM-mal keverted össze?)
Viszont a gamer szférában nem gondolom egy extrém hardvernek. Nekem egy belépő szintű kártyám van, és azon van 2 GB video RAM. Kevesebb, mint 15 ezer volt.
Sajnos ha játszani akar az ember, akkor vagy lekorlátozza magát az alacsonyabb gépigényű játékokra (amik között szintén van jónéhány remekmű), vagy rákölt éves szinten 50-100 ezret a gépére. Én sem tartom jónak, hogy a játékfejlesztői szféra ennyire az erőforrászabálásról és az optimalizálás teljes ignormálásáról szól, de sajnos ez van, ezt el kell fogadni.
400 fő pedig egyáltalán nem nagy minta, pláne, ha nem reprezentatív.
Lényegében igen, videókártyánál a teljesítmény a lényeg. Pl. jelen esetben a minimumként megjelölt GTX 670 egy 2 GB-s kártya, de teljesítményben kb. megegyezik egy 4 GB-s 1050 TI kártyával (a 670 még egy picit erősebb is). Így ha egy játék minimum rendszerigénye egy 1050 TI-t jelöl meg, akkor te egy 670-es kártyával tudsz vele játszani függetlenül attól, hogy az egyik 4 GB, a másik meg 2 GB. Szóval ha 5-6 évnél nem régebbi videójátékokra szánt géped van, akkor az új COD-ok menni fogjak rajta.
Amúgy az első sem írt hülyeséget, csak ő a rendszermemóriára gondolt.
"Ah, értem, szóval ha valahol 4gb-s vidikartya a minimális, akkor egy 2gb-sel lazán játszhatok vele, mert állításod szerint a videomemoria nem jelent semmit?"
Én konkrétan arra gondoltam, hogy ez a tipikus vevőcsalogató, mikor egy olcsó videokártyát telepakolnak vram-al, aztán az eberek meg azt hiszik, jajj sok vram akkor ez biztos jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!